WTA
Έβαλε "φρένο" στη Sabalenka η Cirstea! (vids)

 
Έβαλε "φρένο" στη Sabalenka η Cirstea! (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 - 21:32

H Sorana Cirstea έκανε ένα ακόμα άψογο παιχνίδι για να κερδίσει με 2-0 σετ την Aryna Sabalenka, στην 3η μόλις ήττα της Λευκορωσίδας στη φετινή χρονιά. Στα 32 της χρόνια, η Cirstea πανηγύρισε την πρώτη της Top 3 νίκη, ενώ προκρίθηκε για 1η φορά στα ημιτελικά ενός 1000αριού, μετά από 10 χρόνια.

Το απίθανο τουρνουά της Cirstea στο Μαϊάμι συνεχίζεται, με τη Ρουμάνα να κάνει την έκπληξη στο πρώτο σημερινό παιχνίδι του Hard Rock Stadium και να κερδίζει την Sabalenka με 6-4, 6-4, σε 85 λεπτά.

Η Cirstea είχε εντυπωσιακή συνέπεια στο να ανακτά τον έλεγχο κάθε φορά που φαινόταν να τον χάνει, ούσα από την αρχή έως το τέλος κυρίαρχη στο ματς. Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 2-0 και ήταν μπροστά μέχρι το 4-2, με την Sabalenka να ισοφαρίζει σε 4-4.

Σε εκείνο το σημείο η Cirstea δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει κάποιο momentum, αφού της έκανε άμεσα το break και ανέκτησε το προβάδισμα στο 5-4, για να σερβίρει επιτυχώς για την κατάκτηση του σετ στο 10ο game.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 2ο σετ, στο οποίο η Ρουμάνα είχε προηγηθεί με 2-0 και η Λευκορωσίδα κέρδισε τα 3 επόμενα games. Η Sabalenka είχε την ευκαιρία της να αλλάξει για τα καλά την κατάσταση στο 6ο game, αλλά η Cirstea για μια ακόμα φορά δεν της το επέτρεψε, επιστρέφοντας από το 0-30 και το 30-40, για να κρατήσει το σερβίς της για το 3-3.

Στη συνέχεια ήρθε ένα νέο break για την 32χρονη Ρουμάνα, που προηγήθηκε με 5-3 και αφού έσβησε διπλό break point στο 10ο game, κράτησε ξανά το σερβίς της και έκανε το τελικό 6-4, 6-4, σε 1 ώρα και 25 λεπτά παιχνιδιού.

Για 1η φορά κέρδισε Top 3 παίκτρια και το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης η Cirstea, που έφτασε συνολικά τις 19 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτριες. Φέτος έχει πετύχει τις 3 από αυτές, που ήταν συνάμα και Top 5 νίκες και ήρθαν όλες αυτό το μήνα, αφού κέρδισε δυο φορές την Caroline Garcia, σε Indian Wells και Μαϊάμι.

Μετά την πορεία της μέχρι τα προημιτελικά του Indian Wells, η φορμαρισμένη Ρουμάνα προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μαϊάμι, που θα είναι ο μεγαλύτερος ημιτελικός που θα παίξει στα τελευταία 10 χρόνια.

Το 2013 ήταν η τελευταία φορά που έπαιξε σε έναν ημιτελικό σε 1000άρι η Cirstea, όταν ήταν φιναλίστ στο Rogers Cup στον Καναδά.

Για να επαναλάβει το κατόρθωμα της πρόκρισης σε έναν τόσο μεγάλο τελικό, θα πρέπει να ξεπεράσει ένα ακόμα εμπόδιο, που θα εξαρτηθεί από την αναμέτρηση της Ekaterina Alexandrova με την Petra Kvitova, που θα γίνει αργότερα σήμερα (02:00GR, Novasports 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots