WTA
13η σερί νίκη και τελικός για Rybakina (vid)

 
13η σερί νίκη και τελικός για Rybakina (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 - 11:21

H Elena Rybakina απέκλεισε και την Jessica Pegula στο Μαϊάμι, για να φτάσει τις 13 διαδοχικές νίκες και να μπει στον τελικό του Miami Open.

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Miami Open πήρε η Elena Rybakina, η οποία κέρδισε την Jessica Pegula με 7-6 (3), 6-4 και έφτασε τις 13 διαδοχικές νίκες στο tour.

Μια νίκη χωρίζει την 23χρονη Καζάκα, πρωταθλήτρια στο Wimbledon και φιναλίστ στο Australian Open, από το να πετύχει το "Sunshine Double", να κατακτήσει δηλαδή τα 1000άρια του Indian Wells και του Μαϊάμι την ίδια χρονιά.

H Rybakina υπέστη νωρίς ένα break και ήταν πίσω μέχρι και το 3-5, κατάφερε όμως να ισοφαρίσει σε 5-5 στο 10ο game. Στη συνέχεια δέχτηκε νέο break και έμεινε πίσω με 5-6, είχε όμως ξανά την απάντηση, με την Pegula να αποτυγχάνει για 2η φορά να κλείσει το σετ στο σερβίς της. Στο tie-break η πρωταθλήτρια του Indian Wells ήταν καλύτερη και επιβλήθηκε με 7-3.

Και στο 2ο σετ είχαμε ανατροπή και μάλιστα μεγαλύτερη, αφού η Pegula πέρασε προσωρινά στην αντεπίθεση και προηγήθηκε με 3-0, όμως ο Rybakina κατάφερε να μειώσει αρχικά σε 3-2, σβήνοντας 4 game points για το 4-1, ενώ αργότερα κέρδισε 4 games στη σειρά και μετέτρεψε το 2-4 σε 6-4, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 51 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 1η νίκη της Rybakina απέναντι στην Pegula, στην 3η τους συνάντηση, ενώ η Καζάκα έφτασε τις 21 νίκες σε 25 αναμετρήσεις στο 2023, με τις 13 από αυτές να είναι συνεχόμενες.

Η Rybakina θα είναι και το μεγάλο φαβορί του τελικού, ό,τι κι αν συμβεί στον δεύτερο ημιτελικό, όπου θα αναμετρηθούν η Petra Kvitova με τη Sorana Cirstea σήμερα. Η Kvitova κέρδισε χθες την Ekaterina Alexandrova με 6-4, 3-6, 6-3, ενώ θυμίζουμε πως η Cirstea έβγαλε εκτός την Τετάρτη την πρωταθλήτρια του Australian Open, Aryna Sabalenka, με 6-4, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots