WTA
Μεγάλη Kvitova - υπέταξε την Rybakina (vids)

 
Petra Kvitova
Petra Kvitova © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 - 23:53

Σε μια ακόμα vintage εμφάνιση, η Petra Kvitova "υπέταξε" και την Elena Rybakina, για να επιστρέψει στους μεγάλους τίτλους μετά από 5 χρόνια!

Μετά από 1 ώρα και 42 λεπτά μάχης στον τελικό του Miami Open, η Petra Kvitova επιβλήθηκε της Elena Rybakina με 7-6 (14), 6-2 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Μαϊάμι για 1η φορά στην καριέρα της.

Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος τίτλος που κέρδισε η Kvitova από το 2018, όταν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη Μαδρίτη, με την 33χρονη Τσέχα να πραγματοποιεί ένα τουρνουά βγαλμένο από τις καλύτερες εποχές της.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό και ξεπέρασε τη μια ώρα σε διάρκεια, με τις δυο παίκτριες να μονομαχούν πόντο-πόντο σε όλη τη διάρκεια. Ακόμα και όταν η Kvitova έκανε το break και προηγήθηκε με 5-4, η Rybakina απάντησε άμεσα και ισοφάρισε, με αποτέλεσμα να μην ξεφύγει ποτέ κάποια παίκτρια με 2 ή περισσότερα games.

Στο tie-break έλυσαν τις διαφορές τους και εκεί η μάχη κορυφώθηκε, με την Kvitova να επιστρέφει από το 2-4 και να κερδίζει μια απίθανη μονομαχία κυριολεκτικά πόντο-πόντο, με 16-14! Χρειάστηκε το 5ο της set point στο tie-break η Kvitova, η οποία έσωσε και 5 break points της Rybakina, κερδίζοντας στον τελευταίο πόντο την αντίπαλή της σε ράλι από την baseline.

Στο 2ο σετ τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την Tσέχα, όταν πήρε το break για να προηγηθεί με 3-0. Η Rybakina δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο το σερβίς της Kvitova και η τελευταία "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη στο 8ο game με ένα ακόμα break.

Αυτός ήταν ο 30ός τίτλος καριέρας για την Kvitova, που κέρδισε τον 1ο της τίτλο στη σεζόν και τον μεγαλύτερο στην τελευταία πενταετία. Να σημειωθεί πως είχε παίξει σε μεγάλους τελικούς αυτό το διάστημα, αλλά είχε χάσει το 2019 στον τελικό του Australian Open από τη Naomi Osaka, την ίδια χρονιά από την Belinda Bencic στον τελικό του Ντουμπάι, το 2020 στον τελικό της Ντόχα από την Aryna Sabalenka και το 2022 στον τελικό του Σινσινάτι από την Caroline Garcia.

Σήμερα επιτέλους κέρδισε σε έναν σπουδαίο τελικό και έφτασε τους 9 τίτλους σε 1000άρια στην καριέρα της (9-4 σε WTA 1000 τελικούς) και τους 30 συνολικά στο tour (30-11 σε τελικούς).

Μετά τις δυο αυτές σπουδαίες εβδομάδες στο Μαϊάμι, η κάτοχος 2 Grand Slam τίτλων θα επιστρέψει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 2 θέσεις.

Στο Νο.7 θα διατηρηθεί η Rybakina, η οποία έφτασε μια νίκη μακριά από το να γίνει η 5η παίκτρια που θα έκανε το Sunshine Double. Η πρωταθλήτρια του Indian Wells θα μείνει στους 4 τίτλους, με τον 13ο τελικό της (4-9).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots