WTA
Σταθερά στο Νο.9 η Σάκκαρη, νέα career high για Παπαμιχαήλ και Χριστοφή

 
Σταθερά στο Νο.9 η Σάκκαρη, νέα career high για Παπαμιχαήλ και Χριστοφή
© Jimmie48/WTA
tn team Δευτέρα, 17 Απριλίου 2023 - 10:35

Η Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ βελτίωσε το career high της στα διπλά, ανεβαίνοντας στο Νο.130 του κόσμου, ενώ νέο career high σημείωσε και η Ελένη Χριστοφή.

Δεν υπήρξαν αλλαγές αυτή την εβδομάδα στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν αγώνες μόνο για το Billie Jean King Cup.

Η Iga Swiatek είναι πάντα στο Νο.1 του κόσμου, με την Aryna Sabalenka να την ακολουθεί στο Νο.2. Στο Νο.3 βρίσκεται η Jessica Pegula, στο Νο.4 η Ons Jabeur και στο Νο.5 η Caroline Garcia. 

Στο Νο.6 είναι η Coco Gauff και στο Νο.7 η Elena Rybakina, με την Daria Kasatkina να ακολουθεί, στο Νο.8. Διατηρήθηκε στο Νο.9 η Μαρία Σάκκαρη, που κρατάει σταθερά μια θέση στο Top 10 από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στη 10άδα. Πίσω της, είναι η Petra Kvitova, σε απόσταση μόλις 29 βαθμών.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ είναι η Νο.2 Ελληνίδα στα μονά, καθώς βρίσκεται στο Νο.151 του κόσμου, καθώς και η Νο.1 Ελληνίδα στα διπλά, όπου βρίσκεται στο Νο.130, κερδίζοντας μια ακόμα θέση και βελτιώνοντας εκ νέου το career high της σήμερα.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου βρίσκεται στο Νο.205 στα μονά και στο Νο.199 στα διπλά, όπου κέρδισε 28 θέσεις. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη με τη σειρά της βρίσκεται στο Νο.328 στα μονά και στο Νο.167 στα διπλά.

Παρέμεινε στο Νο.559 των μονών η Μάρθα Ματούλα, όπως σταθερή ήταν και η Μιχαέλα Λάκη, στο Νο.606. Η Ελένη Χριστοφή κέρδισε 21 θέσεις και βελτίωσε το career high της, αφού ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.695 του κόσμου. Θέση στην κατάταξη της WTA έχουν και οι Δήμητρα Παύλου και Ελένη Κορδολαίκμη, στο Νο.704 και στο Νο.915 του κόσμου αντίστοιχα.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών:

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots