Συμπλήρωσε την 8άδα η Swiatek (vids)

H Iga Swiatek κέρδισε την Ekaterina Alexandrova με 2-1 σετ και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Mutua Madrid Open.
Δεν θα λείπει από τα προημιτελικά του Madrid Open η Iga Swiatek, η οποία κέρδισε στον τελευταίο αγώνα της ημέρας την Ekaterina Alexandrova με 6-4, 6-7 (3), 6-3.
Η κορυφαία τενίστρια του κόσμου δεν ξεκίνησε ιδανικά το ματς, καθώς υπέστη break στο ξεκίνημα του αγώνα και έμεινε πίσω με 0-2 και με 1-3. Κατάφερε ωστόσο να κερδίσει τα 8 από τα 9 επόμενα games και ξαφνικά να πάρει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης, στο 6-4, 3-0.
Παρόλα αυτά η Alexandrova επέμεινε και συνέχισε να κάνει δύσκολη τη ζωή της Swiatek. Η Ρωσίδα κατάφερε να επιστρέψει από το 3-5 στο 2ο σετ και να το στείλει σε tie-break, όπου το κέρδισε με 7-3.
Δεν απώλεσε την ψυχραιμία της η Πολωνή, που έκανε break νωρίς στο 3ο σετ και προηγήθηκε με 3-1. Αυτή τη φορά δεν έχασε το προβάδισμά της και με νέο break στο 9ο game "σφράγισε" την πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 25 λεπτά.
Στα προημιτελικά της Μαδρίτης, η Swiatek θα αντιμετωπίσει την Petra Martic, που απέκλεισε την Barbora Krejcikova με 6-3, 7-6 (1).
Από τα προημιτελικά δεν θα λείπει ούτε η Jessica Pegula, η οποία κέρδισε τη Martina Trevisan με 6-3, 2-6, 6-3. Η Pegula θα αντιμετωπίσει τη Veronika Kudermetova, που έβγαλε εκτός την Daria Kasatkina, κερδίζοντάς την με 7-5, 1-6, 7-6 (2).
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.