WTA
Παπαμιχαήλ: Ήττα από τη Svitolina στο 125άρι του Saint-Malo

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 - 15:15

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ συμμετείχε αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά της WTA της σειράς των 125.000 δολαρίων στο Saint-Malo της Γαλλίας και αντιμετώπισε την Elina Svitolina, σε ένα από τα πρώτα τουρνουά της Ουκρανής μετά την επιστροφή της στο tour, πηγαίνοντάς τα πολύ καλά.

Μετά από ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, η Svitolina κέρδισε τελικά την Παπαμιχαήλ με 7-5, 6-1 και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16" στο L'Open 35 de Saint-Malo.

Μετά τη συμμετοχή της σε δυο τουρνουά της ITF, το 60άρι του Chiasso και το 100άρι του Oeiras, αυτή ήταν η πρώτη παρουσία της Svitolina σε WTA διοργάνωση, με την Ουκρανή να δίνει τα πρώτα της παιχνίδια μετά από σχεδόν έναν χρόνο απουσίας και την εγκυμοσύνη της.

Η άλλοτε Νο.3 στον κόσμο τενίστρια, βρήκε σθεναρή αντίσταση από την Παπαμιχαήλ, που πάλεψε το 1ο σετ. Συγκεκριμένα, κατάφερε να επιστρέψει από το 4-1 στο 1ο σετ η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια, για να ισοφαρίσει σε 4-4 και σε 5-5.

Στο 12ο game, όταν σέρβιρε για 2η φορά για την παραμονή της στο σετ, έχασε διπλό game point στο 40-15 και τελικά, στο 3ο set point της Svitolina, υπέστη το break και δεν μπόρεσε να το στείλει στο tie-break.

Μετά απ' αυτό τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για την Svitolina, που προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ. Στο 5ο game επέστρεψε από το 15-40 και έσβησε 4 break points συνολικά η Ουκρανή, για να κάνει το 4-1. Στη συνέχεια έκανε και 2ο break, για να τελειώσει το ματς με ένα love service game στο 7ο game για το 6-1.

Η Svitolina φαίνεται σιγά-σιγά να βρίσκει τα πατήματά της και στον 2ο γύρο έβγαλε εκτός και τη Νο.4 του ταμπλό, Ysaline Bonaventure.

Η Παπαμιχαήλ είχε κάνει μια καλή προσπάθεια και στο διπλό, όπου μαζί με την Ισπανίδα Rosa Vicens Mas ηττήθηκαν από τις Γαλλίδες Amandine Hesse και Alice Robbe, με 2-6, 6-2, 10-7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots