WTA
Σάκκαρη στο ΤΝ: Πολύ θετική εβδομάδα"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Mutua Madrid Open
tn team Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 - 20:19

Μιλώντας στο tennisnews.gr, η ημιφιναλίστ της Μαδρίτης, Μαρία Σάκκαρη, εξήγησε πως ήταν μια πολύ θετική εβδομάδα μετά και την περιπέτεια που είχε με την υγεία της, έδωσε τα εύσημα στην Aryna Sabalenka για το παιχνίδι της, ενώ είπε και πως θα είναι παρούσα το 2024 στους αγώνες της 1ης κατηγορίας του Billie Jean King Cup για την Ελλάδα.


Συναντήσαμε τη Μαρία Σάκκαρη στο Caja Magica μετά την ήττα της από την Aryna Sabalenka, για την ημιτελική φάση του Mutua Madrid Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, η οποία είχε ταλαιπωρηθεί για αρκετές ημέρες από μια ασθένεια και γι' αυτό δεν είχε αγωνιστεί και στο Billie Jean King Cup στο Oeiras της Πορτογαλίας, έκανε λόγο για ένα θετικό τουρνουά, αφού δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να βρει τις δυνάμεις της και τους ρυθμούς της.

"Μετά και απ' αυτά που πέρασα με την υγεία μου και προσπαθούσα πάλι να βρω τις δυνάμεις μου όλες αυτές τις μέρες σίγουρα ήταν μια πολύ θετική εβδομάδα, οπότε έχω χτίσει πάνω σ' αυτό και όλα είναι θετικά."

Στον σημερινό ημιτελικό της Μαδρίτης, γνώρισε την ήττα με 6-4, 6-1 από μια πολύ φορμαρισμένη Sabalenka, που μέχρι στιγμής ηγείται στο Race της φετινής σεζόν. Γι' αυτό το λόγο είχε πει και δυο μέρες πριν, όταν έκλεισε την πρόκριση για τα ημιτελικά, πως είναι η δυσκολότερη αντίπαλος αυτή τη στιγμή.

"Ακόμα πιστεύω αυτό που είπα και την προηγούμενη φορά, είναι η πιο φορμαρισμένη παίκτρια αυτή τη στιγμή, γι' αυτό είναι και στο Νο.1 του Race", είπε σήμερα η Μαρία στο tennisnews.gr.

Όσο για το αν θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικά σήμερα στο court: "Σίγουρα θα μπορούσα να είχα κάνει πράγματα πολύ καλύτερα. Το σερβίς μου ήταν τραγικό σήμερα και ήταν κάτι που μ' επηρέασε πάρα πολύ και ψυχολογικά και παικτικά. Αλλά δεν μπορώ να μην δώσω τα εύσημα σε εκείνη, γιατί έπαιξε πάρα πολύ καλό τένις."

Τη ρωτήσαμε στη συνέχεια αν το σερβίς ήταν γενικά ένα θέμα αυτές τις δυο εβδομάδες στη Μαδρίτη: "Θέμα δεν ήταν το σερβίς, σε πολλά ματς με έβγαλε και από τη δύσκολη θέση. Σίγουρα χρειάζονται κάποιες τεχνικές αλλαγές και επαναλήψεις. Η Μαδρίτη είναι ένα μέρος που μπορείς να έχεις πλεονέκτημα αν σερβίρεις καλά, αν δεν σερβίρεις καλά όμως μπορείς να έχεις και θέμα."

Για το αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα αυτές τις λίγες μέρες που έχει μέχρι τη Ρώμη: "Δεν έχω σκεφτεί ακόμα, αλλά δεν νομίζω να πάω στην Ελλάδα. Ίσως πάω λίγο στο Μονακό και μετά στη Ρώμη."

Τέλος, σχετικά με τον θρίαμβο της ελληνικής ομάδας στο Billie Jean King Cup και την άνοδο στο Group I στο Oeiras, όπου βρισκόταν και η Μαρία αλλά δεν αγωνίστηκε εξαιτίας της ασθένειας, μας διαβεβαίωσε πως το 2024 είναι στα πλάνα της η προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας στην 1η κατηγορία, ενώ έδωσε και τα συγχαρητήρια στις συμπαίκτριές της: "Εννοείται μπράβο στα κορίτσια, ήταν πολύ μεγάλος άθλος αυτό που καταφέρανε".

Επόμενος σταθμός στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Σάκκαρη είναι το 1000άρι της Ρώμης, που ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα. Η κλήρωση για το ταμπλό των γυναικών θα γίνει την Κυριακή, στις 19:30 ώρα Ελλάδας, ενώ η Σάκκαρη έχει bye για τον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots