WTA
Έξω και η Sabalenka! (vid)

 
Έξω και η Sabalenka! (vid)
tn team Πέμπτη, 11 Μαϊος 2023 - 21:46

Μετά την Jessica Pegula, πρόωρο "αντίο" στη Ρώμη είπε και η πρωταθλήτρια της Μαδρίτης και κορυφαία του Race φέτος, Aryna Sabalenka!

Η Sabalenka υπέστη πρόωρο αποκλεισμό στη Ρώμη, χάνοντας στην πρεμιέρα της στο Internazionali BNL d' Italia από τη Sofia Kenin, με 7-6 (4), 6-2.

Δεν μπόρεσε απ' ότι φαίνεται να προσαρμοστεί εγκαίρως στις νέες συνθήκες η Sabalenka, η οποία έκανε ένα τρομερό τουρνουά στη Μαδρίτη τις δυο προηγούμενες εβδομάδες, γνωρίζοντας την ήττα από την Αμερικανίδα, που έχει περάσει από το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παρότι δεν έπιασε το επίπεδο της Μαδρίτης, η Sabalenka δεν έκανε κακό παιχνίδι, είχε όμως απέναντί της μια πολύ δυνατή αντίπαλο, που πραγματοποίησε το τέλειο ματς.

Δυο φορές επέστρεψε από break πίσω στο 1ο σετ η Sabalenka, που έχανε με break στο 2-4 και στο 5-6, έστειλε όμως το σετ στο tie-break. Εκεί η Kenin ήταν αλάνθαστη, βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 6-1, για να ολοκληρώσει τελικά το σετ στο 4ο set point της, με 7-4.

Στο 2ο σετ η Αμερικανίδα είχε ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο, αφού δεν απειλήθηκε με break point και "έσπασε" το σερβίς της Λευκορωσίδας στο 6ο (4-2) και στο 8ο game (6-2), για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 38 λεπτά.

Ο αποκλεισμός της Sabalenka ήρθε μερικά λεπτά μετά τον αποκλεισμό της Jessica Pegula, που σημαίνει πως και οι δυο κορυφαίες seeders του κάτω μισού του ταμπλό βρίσκονται εκτός 3ου γύρου.

Στη φάση των "32", η Kenin θα αντιμετωπίσει την Anhelina Kalinina, που κέρδισε νωρίτερα την Anna Blinkova με 6-2, 6-2. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots