WTA
Τραυματίστηκε η Swiatek - 4άδα η Rybakina (vids)

 
Τραυματίστηκε η Swiatek - 4άδα η Rybakina (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 - 1:40

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το τελευταίο ματς της βραδιάς στη Ρώμη, αφού η Iga Swiatek αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω τραυματισμού στα μέσα του 3ου σετ και η Elena Rybakina πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς.

Άδοξα ολοκληρώθηκε η πορεία της πρωταθλήτριας του 2021 και του 2022 στη Ρώμη, Iga Swiatek, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο 6-2, 6-7 (3), 2-2 τον προημιτελικό με την Elena Rybakina απόψε στο Centrale.

H κορυφαία παίκτρια του κόσμου έδειχνε να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, ενώ στο τελευταίο game δεν κυνηγούσε καν τις μπάλες, δείχνοντας ανήμπορη να τρέξει. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι πολύ σοβαρό, μόλις 10 μέρες πριν το Roland Garros.

Η Swiatek είχε ξεκινήσει πολύ δυνατά το ματς και κέρδισε τα 8 από τα 10 πρώτα games του αγώνα, για να προηγηθεί με 6-2, 2-0. Ήταν μπροστά μέχρι και το 4-2 στο 2ο σετ, ενώ έχασε break point για το 5-2 στο 7ο game.

H Rybakina κατάφερε να μείνει "ζωντανή" στο παιχνίδι και βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει το σερβίς της Swiatek στο 8ο game και να κάνει το break για το 4-4. Αφού έσβησε 5 break points ακόμα, 3 στο 9ο (4-4) και 2 στο 11ο game (5-5), η Καζάκα κράτησε τις ισορροπίες στο 2ο σετ, το οποίο πήρε σε tie-break. Εκεί ήταν καλύτερη και ολοκλήρωσε την ανατροπή, αφού επικράτησε με 7-3.

Το 3ο σετ ξεκίνησε με 3 εύκολα κρατήματα σερβίς, ένα για την Rybakina και 2 για τη Swiatek, που ήταν μπροστά με 2-1. Είχε όμως τον τραυματισμό της στη συνέχεια η Πολωνή, που δεν πήρε -ούτε κυνήγησε- κανέναν πόντο στο 4ο game και τελικά εγκατέλειψε το ματς.

Στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, που θα γίνουν την Παρασκευή, η Rybakina θα αντιμετωπίσει τη Jelena Ostapenko, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε την Paula Badosa με 6-2, 4-6, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots