WTA
H Rybakina κατέκτησε τη Ρώμη - εγκατέλειψε η Kalinina (vid)

 
H Rybakina κατέκτησε τη Ρώμη - εγκατέλειψε η Kalinina (vid)
© Internazionali BNL d' Italia
tn team Κυριακή, 21 Μαϊος 2023 - 1:18

H Elena Rybakina είναι η νέα "Βασίλισσα" της Ρώμης, καθώς κατέκτησε τον 2ο τίτλο της για φέτος σε ένα 1000άρι. Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε ο μεγαλύτερος τελικός στην καριέρα της Anhelina Kalinina, που εγκατέλειψε στις αρχές του 2ου σετ.

Η Rybakina είχε το προβάδισμα με 6-4, 1-0, όταν η Kalinina σήκωσε λευκή πετσέτα και εγκατέλειψε το ματς, εξαιτίας ενοχλήσεων στο αριστερό της πόδι.

Ήταν μια δύσκολη μέρα για την Ουκρανή αθλήτρια, που έκανε υπερπροσπάθεια για να φτάσει έως εδώ, κάνοντας την καλύτερη πορεία της καριέρας της σε μια μεγάλη διοργάνωση. Σίγουρα δεν τη βοήθησε το γεγονός πως έπρεπε να βγει στο court και να παίξει στις 11 το βράδυ σήμερα, εξαιτίας των πολλών διακοπών που είχαμε από τη βροχή, ενώ ο τελικός ήταν αρχικά προγραμματισμένος για τις 8.

Το 1ο σετ ήταν αρκετά κλειστό και μάλιστα η Kalinina είχε ξεκινήσει καλύτερα, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-0 και με 3-1. Η Rybakina απάντησε νωρίς στο break που δέχτηκε και ισοφάρισε σε 3-3.

Όσο περνούσε η ώρα η πρωταθλήτρια του Wimbledon κέρδιζε έδαφος ξεκάθαρα, αφού προηγήθηκε με 4-3 και είχε τριπλό break point για το 5-3, με την Kalinina να σώζει τον εαυτό της, σβήνοντας 4 break points για να κάνει το 4-4.

Αυτό ωστόσο ήταν το τελευταίο game που κέρδισε στον τελικό η Ουκρανή, αφού η Rybakina πήρε τελικά το break για να κλείσει το 1ο σετ στο 6-4, ενώ μετά το τέλος του 1ου game στο 2ο σετ, η Kalinina ανακοίνωσε πως δεν θα συνέχιζε την προσπάθειά της.

Πρέπει να σημειωθεί πως η Kalinina έπαιξε πάρα πολύ τένις αυτές τις μέρες. Αφενός δεν είχε bye στον 1ο γύρο όπως η Rybakina και αφετέρου χρειάστηκε 3 πολύ δύσκολες μάχες στη σειρά, για να μπει στον τελικό.

Στον 4ο γύρο είχε κερδίσει τη Madison Keys με 2-6, 6-2, 6-4, στα προημιτελικά απέκλεισε την Beatriz Haddad Maia με 6-7 (2), 7-6 (6), 6-3, σε έναν αγώνα που έφτασε τις 3 ώρες και τα 40 λεπτά, ενώ στα ημιτελικά απέκεισε τη Veronika Kudermetova με 7-5, 5-7, 6-2.

Ήταν ο 1ος τελικός της σε ένα 1000άρι τουρνουά και ο 2ος συνολικά, μετά τον επίσης χαμένο τελικό στο 250άρι της Βουδαπέστης το 2021. Τη Δευτέρα η 26χρονη θα κερδίσει 22 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.25 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η Rybakina, η οποία συνεχίζει τη φανταστική της χρονιά, κατέκτησε τον 2ο μεγάλο τίτλο της για φέτος, μετά το Indian Wells. Συνολικά ήταν ο 5ος τίτλος της καριέρας της σε 14 τελικούς (5-9), ενώ τη Δευτέρα θα σκαρφαλώσει στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, βελτιώνοντας και εκείνη το career high της.

Θα καταφέρει μάλιστα να βρεθεί στην 4η θέση χωρίς να έχει τους βαθμούς του Wimbledon, που πέρσι έγινε χωρίς να μοιράσει βαθμούς εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που προκάλεσε ο αποκλεισμός Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών, επομένως θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται και στο Νο.3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots