WTA
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για Sabalenka (vid)

 
Εντυπωσιακή πρεμιέρα για Sabalenka (vid)
© Corinne Dubreuil/FFT
tn team Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 - 13:37

H Aryna Sabalenka χρειάστηκε μόλις 71 λεπτά για να "εξουδετερώσει" την Marta Kostyuk και να κάνει το πρώτο βήμα στο Roland Garros. 

H Sabalenka, η οποία εκτός από το δεύτερο Grand Slam της διεκδικεί και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε της Kostyuk με 6-3, 6-2.

Έπαιξε εκπληκτικό τένις η Λευκορωσίδα, η οποία είχε μια πολύ δυνατή παίκτρια απέναντί της, που έκανε μάλιστα και πολύ καλό ξεκίνημα στο ματς. Συγκεκριμένα η Ουκρανή έσβησε 2 break points στο 4ο game και στο αμέσως επόμενο έκανε το break, για να περάσει μπροστά με 3-2.

Η Sabalenka ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδό της στη συνέχεια και "έσπασε" 2 συνεχόμενες φορές το σερβίς της Kostyuk, ενώ έσβησε και ένα break point, για να φτάσει στο 6-3.

Στη συνέχεια άνοιξε με break και το 2ο σετ, για να φτάσει τα 6 κερδισμένα games στη σειρά και να προηγηθεί με 6-3, 2-0. Με νέο break στο 5ο game έφτασε στο 4-1 και "αγκάλιασε" τη νίκη, ενώ τα επόμενα λεπτά προστάτευσε και το σερβίς της, σβήνοντας 3 ακόμα break points, για να κλείσει το ματς στο 8ο game για το 6-2 σε 71 μόλις λεπτά.

Η Sabalenka θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο του Γαλλικού Όπεν μια εκ των Panna Udvardy και Iryna Shymanovich.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots