WTA
Με Vekic η Σάκκαρη στα ημιτελικά

 
Με Vekic η Σάκκαρη στα ημιτελικά
© bett1open
tn team Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 - 13:21

Την Donna Vekic θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Βερολίνου το απόγευμα σήμερα η Μαρία Σάκκαρη.

Η Vekic παρότι έχασε το προβάδισμα που είχε πάρει με break από νωρίς στο 2ο σετ, τελικά ολοκλήρωσε στα δυο σετ την αναμέτρησή της με την Elina Avanesyan, την οποία κέρδισε με 6-2, 7-6 (0), για να προκριθεί και εκείνη στα ημιτελικά του bett1open στο Βερολίνο.

Η 26χρονη Κροάτισσα, Νο.23 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε κερδίσει τα 9 από τα 11 πρώτα games της αναμέτρησης και είχε προηγηθεί με 6-2, 3-0. Είχε προηγηθεί με 4-2 και με 5-4 στο 2ο σετ, έχοντας τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη στο 10ο game, ωστόσο η Ρωσίδα lucky loser συνέχισε να αντιστέκεται και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5, ακόμα και να προηγηθεί με 6-5.

Τελικά η Vekic έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί δεν έχασε ούτε έναν πόντο, για να ολοκληρώσει το ματς σε 93 λεπτά και να αποφύγει να παίξει ένα επιπλέον σετ, κάτι πολύ σημαντικό, αφού σήμερα θα έχουμε διπλούς αγώνες στο Βερολίνο.

Εξαιτίας της βροχής χθες και της αναβολής των προημιτελικών, Σάκκαρη και Vekic, που αμφότερες ολοκλήρωσαν γρήγορα τους προημιτελικούς τους, θα αναμετρηθούν το απόγευμα σήμερα για μια θέση στον τελικό. Θυμίζουμε πως η Σάκκαρη λίγα λεπτά πριν τη Vekic κέρδισε την Marketa Vondrousova με 7-6 (7), 6-1.

Αυτή θα είναι η 9η συνάντηση των Vekic και Σάκκαρη στο tour, με την Κροάτισσα να έχει κερδίσει τις 5 από τις 8 προηγούμενες (5-3). Στην τελευταία και μοναδική φετινή τους αναμέτρηση πάντως, η Ελληνίδα είχε πάρει τη νίκη, στα προημιτελικά του Ladies Linz στην Αυστρία.

Στον άλλον ημιτελικό του Βερολίνου είναι ήδη η Ekaterina Alexandrova, που πέρασε με walkover το εμπόδιο της Veronika Kudermetova, που αποσύρθηκε από το τουρνουά. Η Alexandrova θα περιμένει την αναμέτρηση της Caroline Garcia με την Petra Kvitova, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots