WTA
H Samsonova πέταξε έξω τη Rybakina και πέρασε στον τελικό (vid)

 
Liudmila Samsonova
Liudmila Samsonova © Jimmie48 / WTA
tn team Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 22:35

H Liudmila Samsonova επέστρεψε από σετ πίσω και έβγαλε εκτός την Elena Rybakina, για να προκριθεί στον σπουδαιότερο τελικό της καριέρας της.

Η Samsonova συνεχίζει τη φανταστική της πορεία στο Μόντρεαλ, καθώς κέρδισε στον εξ αναβολής ημιτελικό του Omnium Banque Nationale τη Rybakina με 1-6, 6-1, 6-2.

Πήρε έτσι το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του 1000αριού του Καναδά, όπου θα αντιμετωπίσει λίγο μετά τις 00:30 ώρα Ελλάδας (Novasports6HD) την Jessica Pegula.

Η Samsonova είχε εκπληκτική αντίδραση μετά το χαμένο 1ο σετ και έχασε μόλις 3 games στα 2 επόμενα σετ, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή σε 1 ώρα και 43 λεπτά.

Η 24χρονη Ρωσίδα δεν είχε κανέναν προημιτελικό σε 1000άρι πριν απ' αυτό το τουρνουά, στο οποίο προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό, τον πρώτο ημιτελικό και τον πρώτο τελικό.

Σε λίγες ώρες θα διεκδικήσει και τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της, ενάντια στην Jessica Pegula. Θα είναι ο 6ος τελικός της καριέρας της (4-1), 2ος στη φετινή χρονιά μετά τον χαμένο τελικό στο Άμπου Ντάμπι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots