WTA
Μπήκε κυρίως ταμπλό στο 500άρι του Τόκιο η Παπαμιχαήλ

 
Μπήκε κυρίως ταμπλό στο 500άρι του Τόκιο η Παπαμιχαήλ
tn team Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 8:32

Ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία κέρδισε την Ellen Perez με 2-0 σετ και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Pan Pacific Open στο Τόκιο.

Μετά από την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό του WTA 250 τουρνουά της Guangzhou στην Κίνα, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ προκρίθηκε και στο κυρίως ταμπλό του WTA 500 τουρνουά στο Τόκιο της Ιαπωνίας, παίρνοντας επίσης την πρόκριση μέσα από τα προκριματικά.

Η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.190 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, κέρδισε την Αυστραλή Ellen Perez, No.431 στα μονά και Νο.22 στον κόσμο στα διπλά, με 6-4, 6-3.

Παρότι βρέθηκε πίσω με 2-4, 15-40 στο 1ο σετ και χρειάστηκε να σβήσει 3 break points για να αποφύγει να μείνει πίσω με double break, η Παπαμιχαήλ κατάφερε να κερδίσει 7 games στη σειρά και να θέσει γερές βάσεις για την πρόκριση, αφού δεν πήρε μόνο το 1ο σετ με 6-4, αλλά προηγήθηκε και με 3-0 στο 2ο.

Η Perez δεν σταμάτησε να παλεύει και είχε την ευκαιρία της για να επιστρέψει, αλλά η Παπαμιχαήλ στάθηκε για μια ακόμα φορά πολύ δυνατή και έσωσε 3 break points στο 4-2, 0-40, για να φτάσει στο 5-2. Αργότερα η Ελληνίδα έχασε 3 match points στο σερβίς της Αυστραλής για το 5-3, για να κλείσει τελικά το ματς στο 9o game με 6-3, στο 1ο στο σερβίς της και 4ο συνολικά match point της.

Θυμίζουμε πως η Παπαμιχαήλ είχε περάσει χωρίς να χάσει σετ και από τον 1ο γύρο των προκριματικών, όπου κέρδισε τη Λευκορωσίδα Lidziya Marozava με 6-1, 6-1.

Για 2ο συνεχόμενο τουρνουά στο WTA Tour θα είναι στο κυρίως ταμπλό και στον 1ο γύρο του Pan Pacific Open έχει πιθανούς αντιπάλους τις Veronika Kudermetova, Nao Hibino, Petra Martic, Cristina Bucsa, καθώς και τις υπόλοιπες qualifiers.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots