WTA
Σάκκαρη: "Δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις πόση αγάπη και στήριξη έλαβα"

 
Σάκκαρη: "Δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις πόση αγάπη και στήριξη έλαβα"
© Guadalajara Open Akron
tn team Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 - 19:38

Σε νέες δηλώσεις της, η Μαρία Σάκκαρη επεσήμανε πως η αγάπη και η στήριξη του κόσμου της έδωσαν δύναμη να ξανασηκωθεί και τελικά ελάχιστα μετά το US Open να φτάσει στη σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας της, ενώ μίλησε ακόμα για την έμπνευση που πήρε από την Coco Gauff και το WTA Finals, με το οποίο δεν έχει "εμμονή".  

"Χάρη σε αυτή την εικόνα που βγήκε στα μέσα, πολλοί παίκτες συμπόνεσαν. Δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις το πόση αγάπη και στήριξη έλαβα. Υπάρχουν καλοί άνθρωποι εκεί έξω και όταν βλέπουν έναν άνθρωπο που δουλεύει σκληρά, θέλουν να πάνε καλά τα πράγματα για άλλους καλούς ανθρώπους. Είμαι περήφανη με τον εαυτό μου. Ήμουν έτσι στο US Open, ήθελα να κάνω διάλειμμα και μετά βρήκα ξανά τη χαρά μέσα στην εβδομάδα. Είναι μεγάλος τίτλος, ο μεγαλύτερος τίτλος και σημαίνει τόσα πολλά. Αλλά πάνω από όλα, είναι αγνή χαρά και ευχαρίστηση. Έχω το τένις ως επάγγελμα και αυτό είναι ωραίο. Δεν είχα δώσει στον εαυτό μου την ευκαιρία να το απολαύσει στο παρελθόν. Είπα ότι οφείλω στον εαυτό μου να διασκεδάσω και αυτό έγινε αυτή την εβδομάδα", είπε η Μαρία, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της WTA.

Για την επιτυχία στη Γουαδαλαχάρα, πήρε έμπνευση και από την Coco Gauff, που πριν λίγες εβδομάδες κατέκτησε το US Open, επίσης κατανικώντας τις πολλές αμφιβολίες που υπήρχαν γύρω από το όνομά της: "Είχα μόνο έναν στόχο αυτή την εβδομάδα, να είμαι χαρούμενη. Αν είδατε κάποια ματς μου, με είδατε να χαμογελάω περισσότερο από το συνηθισμένο στο court. Αυτός ήταν ο στόχος. Ήμουν χαρούμενη που μπόρεσα να το κάνω, γιατί αυτό ήταν το κλειδί να επιστρέψω και να αισθανθώ καλά στο γήπεδο, να αισθανθώ χαρούμενη και να εκτιμήσω αυτό που κάνω. Μου άρεσε αυτό που είπε η Coco στο US Open, για ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από εμάς που χάνουμε ένα ματς τένις και είχε δίκιο. Το σκεφτόμουν συνέχεια και μου έδωσε δύναμη. Στο τέλος της ημέρας είναι απλά ένας αγώνας τένις. Είμαι υγιής και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Όλοι γύρω μου, η οικογένειά μου είναι υγιής. Αυτά τα πράγματα σκέφτομαι καμία φορά για να θυμάμαι τι είναι σημαντικό στη ζωή. Ο καθένας συγκεντρώνεται στα δικά του προβλήματα, μεγάλα ή μικρά, σημαντικά ή όχι. Ξεχνάμε τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο."

Για τον Tom Hill, τον οποίο δεν είχε μαζί της στο Σαν Ντιέγκο και έκαναν ένα σύντομο διάλειμμα, είπε: "Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και είμαστε μαζί για 5 χρόνια. Έχουμε μιλήσει γι' αυτό και πιστεύουμε ότι αν κάνουμε μερικά διαλείμματα μέσα στη σεζόν είναι υγιές για εμάς, διότι βλέπουμε ο ένας τον άλλο πάρα πολύ. Το ότι πήγα στο Σαν Ντιέγκο μόνη μου και προπονήθηκα δέκα μέρες χωρίς τον Tom πριν από αυτό ήταν καλό. Είμαι ευγνώμων που έχω έναν άνθρωπο σαν τον Tom, που είναι εκπληκτικός προπονητής, αλλά πάνω από όλα είναι εκπληκτικός άνθρωπος. Είναι σαν αδερφός μου. Ο τρόπος που μου μίλησε πριν το ματς, με κάνει να αισθάνομαι ευγνώμων που έχω έναν τέτοιο άνθρωπο δίπλα μου στο ταξίδι μου."

Για τη σκληρή κριτική που έχει δεχθεί μέσα από σχόλια στα social media: "Ζούμε στο 2023. Τα social media είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε. Η Coco είχε πει ότι ξέρει τα user names. Κι εγώ τα ξέρω. Ξέρω τον άνθρωπο με κανάλι στο YouTube που ποστάρει όλες τις ήττες μου σε ημιτελικά, όλες τις ήττες μου σε τελικούς. Ξέρω. Τώρα δεν μπορώ να περιγράψω την ικανοποίηση. Όταν αποδεικνύεις σε αυτούς τους ανθρώπους ότι κάνουν λάθος, είναι καύσιμο. Έτσι δούλεψε για μένα. Ήξερα ότι θα ερχόταν, απλά δεν ήξερα πότε. Τους ευχαριστώ, μου έδωσαν δύναμη."

Για το WTA Finals, που πλέον έχει επανέλθει ως στόχος, η Μαρία είπε: "Το να πηγαίνω σε τουρνουά ως νικήτρια είναι κάτι που δεν έχω νιώσει εδώ και καιρό. Το Τόκιο θα είναι δύσκολο με το ταξίδι, τη διαφορά ώρας, τις συνθήκες. Είμαι τυχερή που πήρα bye. Φτάνω την Τρίτη, ελπίζω να μην παίξω μέχρι την Πέμπτη. Θα κάνω ό,τι μπορώ. Μακάρι να περάσω στο WTA Finals, αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρω, αυτή η εβδομάδα ήταν μεγάλη νίκη για μένα. Αν περάσω, θα είναι εκπληκτικό. Αν όχι, θα έχω περισσότερο χρόνο ξεκούρασης. Έτσι το βλέπω, δεν έχω εμμονή με αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots