WTA
Πρόκριση και στο διπλό η Παπαμιχαήλ

 
Πρόκριση και στο διπλό η Παπαμιχαήλ
tn team Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 - 12:29

Οι επιτυχίες της Δέσποινας Παπαμιχαήλ στο Τόκιο συνεχίζονται, αφού μετά το πετυχημένο πέρασμα της Ελληνίδας από τα προκριματικά του μονού, έκλεισε μια θέση και για τα προημιτελικά του 500αριού της WTA, μαζί με την Fernanda Contreras.

Η Παπαμιχαήλ και η Contreras, οι οποίες είχαν μια πολύ καλή εβδομάδα στο 250άρι της Οσάκα φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους για το 500άρι του Τόκιο αυτή την εβδομάδα.

Στην πρεμιέρα τους, επικράτησαν των Lidziya Marozava (Νο.60 στον κόσμο στα διπλά) και Bibiane Schoofs (No.87) με 7-5, 6-4, για να πάρουν μια πολύ καλή πρόκριση για τα προημιτελικά του Pan Pacific Open.

Στο 1ο σετ, Παπαμιχαήλ και Contreras χρειάστηκε να σώσουν ένα set point, σε deciding point στο 4-5, 40-40, για να το ισορροπήσουν και αργότερα να το κερδίσουν χάρη σε break που έκαναν στο 11ο game.

Στο 2ο σετ προηγήθηκαν από νωρίς με 3-1 και αργότερα με double break στο 5-2. Οι Marozava και Schoofs μείωσαν σε 5-4, αλλά η Παπαμιχαήλ και η Contreras έκλεισαν το ματς στο 10ο game και πηραν την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Εκεί είναι πιθανό να παίξουν με το κορυφαίο ζευγάρι του ταμπλό, την Καναδή Gabriela Dabrowski (No.9 στον κόσμο) και τη Νεοζηλανδή Erin Routliffe (No.15), που θα παίξουν αύριο στον 1ο γύρο με τις Γιαπωνέζες Eri Hozumi και Makoto Ninomiya.

Να σημειωθεί πως αν προκριθεί στα ημιτελικά του Τόκιο, που θα είναι και ο μεγαλύτερος ημιτελικός που θα έχει στην καριέρα της, η Παπαμιχαήλ θα πραγματοποιήσει και την πρώτη της είσοδο στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών. Τώρα, η 30χρονη Ελληνίδα βρίσκεται στο Νο.118 του κόσμου, με career high το Νο.109.

Παράλληλα η Παπαμιχαήλ αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία και στο μονό του Pan Pacific Open. Το Σαββατοκύριακο απέκλεισε τις Marozava (6-1, 6-1) και Ellen Perez (6-4, 6-3) χωρίς να απωλέσει σετ για τα προκριματικά και αύριο θα παίξει στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό, κόντρα στην επίσης qualifier Natsumi Kawaguchi, Νο.388 στον κόσμο.

Είναι μια καλή ευκαιρία για να πετύχει τη 2η tour-level νίκη της στη φετινή σεζόν και 5η συνολικά στην καριέρα της. Πέρσι τέτοια εποχή, είχε πετύχει την 1η νίκη της σε 500άρι στο ίδιο τουρνουά, όπου και πάλι ξεκινώντας από τα προκριματικά έφτασε μέχρι τη 16άδα και ηττήθηκε από την Garbine Muguruza, No.12 στον κόσμο τότε.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots