WTA
Δυσκολεύτηκε στην πρεμιέρα η Swiatek (vid)

 
Δυσκολεύτηκε στην πρεμιέρα η Swiatek (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023 - 13:23

Σθεναρή αντίσταση βρήκε απέναντι στην προερχόμενη από τα προκριματικά και Νο.148 του κόσμου, Mai Hontama, η Iga Swiatek, η οποία τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Pan Pacific Open στο Τόκιο.

Μετά από δυο πολύ κλειστά σετ, η Swiatek επικράτησε της Hontama με 6-4, 7-5 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Pan Pacific Open.

H Swiatek, η οποία έδωσε τον πρώτο της αγώνα στην ασιατική της περιοδεία και μετά από το US Open, κινδύνεψε αρχικά στο 1ο σετ, ενώ δυσκολεύτηκε πολύ να κλείσει το ματς στο 2ο.

Πιο αναλυτικά, στο 1ο σετ βρέθηκε πίσω με double break στο 1-4 και μάλιστα στο 6ο game η Hontama ήταν 2 πόντους μακριά από το να κάνει το 5-1, αφού προηγήθηκε με 30-15.

Κατάφερε να γυρίσει αυτό το game η Πολωνή, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.2 στον κόσμο, κάτι που την κράτησε και στο σετ. Μετά απ' αυτό ακολούθησε ένα σερί 5 διαδοχικών game από την Swiatek, που πήρε το 1ο σετ με 6-4.

Και αυτό δεν σταμάτησε εκεί, αφού παρότι υπέστη break στο 1ο game του 2ου σετ, η Swiatek έφτασε να έχει κερδίσει τα 10 από τα 11 επόμενα games, απ' όταν έμεινε πίσω με 1-4. Προηγήθηκε δηλαδή με 6-4, 5-1.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, η Hontama έβαλε και πάλι δύσκολα στην Swiatek, αρνούμενη να "παραδοθεί". Η 24χρονη Γιαπωνέζα κατάφερε να μειώσει σε 4-5 και στο 10ο game έσωσε διπλό match point από το 4-5, 15-40, για να ισοφαρίσει σε 5-5!

Δεν πτοήθηκε η Swiatek, που κράτησε το σερβίς της για το 6-5 και μετέφερε ξανά την πίεση στο αντίπαλο στρατόπεδο, για να φτάσει τελικά στο νικητήριο break στο 12ο game και να ολοκληρώσει το παιχνίδι σε 2 ώρες και 2 λεπτά.

Στα προημιτελικά του Τόκιο, η Swiatek θα αντιμετωπίσει τη Veronika Kudermetova, No.8 στο ταμπλό, που νωρίτερα απέκλεισε την Kayla Day με 6-3, 6-3.

Νωρίτερα σήμερα έκανε την πρεμιέρα της στο τουρνουά και η Jessica Pegula, η οποία σε αντίθεση με τη Swiatek, βρήκε εύκολα το δρόμο προς τη νίκη ενάντια στην Cristina Bucsa, την οποία κέρδισε με 6-1, 6-2 σε 62 λεπτά.

Η Pegula θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά μια εκ των Daria Kasatkina και Δέσποινας Παπαμιχαήλ, που θα αναμετρηθούν αύριο, στις 7 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Τέλος, τις πολύ καλές εμφανίσεις συνεχίζει και η Ekaterina Alexandrova, η οποία επικράτησε της Liudmila Samsonova με 6-4, 6-2 σε 76 λεπτά. Η Alexandrova θα περιμένει την επίσης αυριανή αναμέτρηση της Linda Noskova με την Anastasia Pavlyuchenkova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots