WTA
14η σερί νίκη για Gauff, εκτός η Jabeur! (vids)

 
14η σερί νίκη για Gauff, εκτός η Jabeur! (vids)
© China Open/VCG
tn team Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 - 13:41

H Coco Gauff παρέμεινε "ζωντανή" κερδίζοντας σε περισσότερο από 3 ώρες μια εκπληκτική Petra Martic, για να φτάσει τις 14 διαδοχικές νίκες στο tour. Εκτός έμεινε η Ons Jabeur, ενώ στη 16άδα προκρίθηκαν οι Aryna Sabalenka και Jessica Pegula.

Η Gauff επικράτησε της Martic με 7-5, 5-7, 7-6 (2) σε ένα ματς που ξεπέρασε τις 3 ώρες, για να πάρει την πρόκριση για τον 3ο γύρο του China Open και να επεκτείνει το νικηφόρο της σερί στις 14 νίκες.

Η 19χρονη Αμερικανίδα, η οποία είναι πιθανή αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη στα προημιτελικά, τα βρήκε σκούρα απέναντι σε μια τρομερή σήμερα Martic. Στο 3ο σετ βρέθηκε 2 φορές πίσω με break η Gauff, τη δεύτερη μάλιστα στο 4-5, με την Κροάτισσα να σερβίρει για τη νίκη στο 10ο game.

Κατάφερε να της κάνει το break back και στο αμέσως επόμενο game επέστρεψε από το 15-40 και έσβησε 3 break points, για να αποτρέψει τελικά από την Martic να σερβίρει για το ματς για 2η φορά.

Τελικά το σετ οδηγήθηκε στο tie-break από τη Martic, όμως η Gauff έκανε ένα εκπληκτικό tie-break και επιβλήθηκε με 7-2, για να πάρει την πολύτιμη αυτή νίκη και μια πολύ μεγάλη πρόκριση για τη φάση των "16" του 1000αριού του Πεκίνου.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Τόκιιο την περασμένη εβδομάδα, Veronika Kudermetova. H Ρωσίδα βρέθηκε πίσω με σετ, αλλά δεν έχασε ούτε game στη συνέχεια, επικρατώντας της Lesia Tsurenko με 3-6, 6-0, 6-0.

Εκτός 16άδας έμεινε η Ons Jabeur, η οποία ηττήθηκε από τη Marta Kostyuk με 7-6 (5), 6-1. Είναι μια σημαντική εξέλιξη και για τη μάχη που δίνει η Σάκκαρη για πρόκριση στο WTA Finals, αφού έχει τη δυνατότητα να πλησιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει την Τυνήσια αυτή την εβδομάδα στο Πεκίνο και να μπει στο Top 8 του Race.

Η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, Aryna Sabalenka, επικράτησε δύσκολα της Katie Boulter με 7-5, 7-6 (2) και συνεχίζει στον 3ο γύρο, όπου θα συναντήσει την Jasmine Paolini. H Iταλίδα συνεχίζει το εκπληκτικό της τουρνουά και απέκλεισε τη Yue Yuan με 2-6, 6-3, 6-4.

Στις "16" προκρίθηκε και η Jessica Pegula, η οποία κέρδισε την Anna Blinkova με 6-7 (2), 6-2, 6-1. Στον 3ο γύρο η Αμερικανίδα θα αντιμετωπίσει την Jelena Ostapenko, που πήρε από χθες την πρόκριση με walkover εις βάρος της Linda Noskova.

Τέλος, η Caroline Garcia επικράτησε της Yulia Putintseva με 6-3, 3-6, 6-3 και θα παίξει με την Anhelina Kalinina στον 4ο γύρο, ενώ η Xin Wang απέκλεισε τη Daria Kasatkina με 6-4, 6-2 και είναι η παίκτρια που θα αντιμετωπίσει η Σάκκαρη, εφόσον αργότερα σήμερα ξεπεράσει το εμπόδιο της Linda Fruhvirtova.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots