WTA
"Επιβίωσε" η Rybakina και περιμένει Sabalenka (vid)

 
"Επιβίωσε" η Rybakina και περιμένει Sabalenka (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 - 15:43

H Elena Rybakina επέστρεψε από σετ και break πίσω, έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση της 16χρονης Mirra Andreeva και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του China Open, όπου μπορεί να αντιμετωπίσει την Aryna Sabalenka.

Η Rybakina τα βρήκε σκούρα απέναντι στην εξαιρετικά ταλαντούχα Andreeva, που στα 16 της μόλις χρόνια έχει αποδείξει ότι μπορεί ήδη να τα βάζει με τις καλύτερες του κόσμου.

Αφού ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση, η φιναλίστ του Australian Open και περσινή πρωταθλήτρια του Wimbledon πήρε τη νίκη με 2-6, 6-4, 6-1, για να εξασφαλίσει την παρουσία της στους προημιτελικούς του Πεκίνου.

Άργησε να βρει τα χτυπήματά της η Rybakina, η οποία έκανε αρκετά λάθη στο 1ο σετ, με την Andreeva να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο αυτό και να κάνει ό,τι θέλει στο court, για να πάρει ένα προβάδισμα με 6-2, 4-2.

Η Rybakina έκανε το μεγάλο break για να επιστρέψει στο ματς στο 8ο game του 2ου σετ, ισοφάρισε σε 4-4 και μετά απ' αυτό τα πάντα άλλαξαν, με την Kαζάκα να κάνει νέο break στο 10ο game και να κερδίζει το σετ με 6-4.

Η μονοφωνία συνεχίστηκε, με την Andreeva να βγαίνει τελείως εκτός ρυθμού και να μην μπορεί να βρει πόντους ούτε στο δικό της σερβίς. H Rybakina κέρδισε τους 16 από τους 17 πρώτους πόντους του 3ου σετ για να φτάσει πολύ εύκολα στο 4-0, ενώ κέρδισε και 9ο game στη σειρά, κάνοντας το 5-0, σε ένα game που μετά από ώρα η Andreeva δήλωσε παρούσα και έχασε ένα break point.

Η 16χρονη πάλεψε τα τελευταία games, έσωσε ένα match point στο 6ο game και απέφυγε το bagel, με τη Rybakina να ολοκληρώνει τελικά την ανατροπή στο 7ο game για το 6-1, έπειτα από 1 ώρα και 49 λεπτά συνολικού αγώνα.

Η Rybakina θα έχει ρεπό αύριο και θα περιμένει την αναμέτρηση της Aryna Sabalenka με την Jasmine Paolini, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Παρασκευή.

Όσο για την Andreeva, ολοκλήρωσε ένα ακόμα πολύ σπουδαίο τουρνουά για το 2023, ξεκινώντας από τα προκριματικά. Η νεαρή Ρωσίδα, η οποία έγινε 16 τον περασμένο Μάιο, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα την πρώτη της είσοδο στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς θα κερδίσει 11 θέσεις και θα σκαρφαλώσει στο Νο.49.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots