WTA
Πέρασε το εμπόδιο της Wang και μένει στο κυνήγι για το Finals η Σάκκαρη! (vid)

 
Πέρασε το εμπόδιο της Wang και μένει στο κυνήγι για το Finals η Σάκκαρη! (vid)
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 - 14:15

H Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Xinyu Wang στα 3 σετ, προκρίθηκε στα προημιτελικά του WTA 1000 τουρνουά του Πεκίνου και πλησιάζει όλο και περισσότερο στην πρόκριση στο WTA Finals!

Δεν είχε εύκολο έργο απέναντι στην πολύ επιθετική Xinyu Wang η Μαρία Σάκκαρη, η οποία όμως έδειξε χαρακτήρα όταν χρειάστηκε και πήρε τη νίκη με 6-4, 2-6, 6-3, για να "αλώσει" το Πεκίνο και να προκριθεί στην προημιτελική φάση του China Open.

Εκεί περίμενε τη Σάκκαρη η πρωταθλήτρια του US Open, Coco Gauff, η οποία προέρχεται από ένα σερί 15 διαδοχικών νικών και είναι αυτή τη στιγμή η πιο φορμαρισμένη τενίστρια στον κόσμο.

Με την πρόκριση στα προημιτελικά του Πεκίνου, η Σάκκαρη εξασφάλισε τους 3.245 βαθμούς τη Δευτέρα στο Race για το WTA Finals, θα μειώσει δηλαδή σίγουρα τη διαφορά της στους 405 βαθμούς από το Νο.8 και την Karolina Muchova, στους 415 από το Νο.7 και την Ons Jabeur και στους 426 από το Νο.6 και την Marketa Vondrousova.

Αν κερδίσει την Gauff και μπει στα ημιτελικά, θα πλησιάσει στους 251 βαθμούς από το Νο.6 και στους 230 από το Top 8, ενώ με πρόκριση στον τελικό θα σκαρφαλώσει στο Νο.6 του Race.

H Σάκκαρη χρειάστηκε να σώσει 3 break points στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με τη Wang, ένα στο 1ο game και άλλα 2 στο 3ο, για να κρατήσει το σερβίς της και να κάνει εκείνη το πρώτο break της αναμέτρησης στο 8ο game, παίρνοντας το προβάδισμα με 5-3.

Η Wang κατάφερε να σώσει 2 set points επιστρέφοντας από το 5-3, 40-15 στο επόμενο game, για να κάνει το break και να μειώσει σε 5-4, όμως η Σάκκαρη έκανε τελικά νέο break και πήρε το σετ με 6-4, στο 5ο της set point συνολικά.

Η 22χρονη Κινέζα έκανε ένα εξαιρετικό 2ο σετ στη συνέχεια, με τους ρόλους να αλλάζουν, αφού ήταν εκείνη που έσωσε 2 break points και προηγήθηκε με 2-0 στα πρώτα λεπτά, ενώ κράτησε ξανά πολύ δύσκολα το σερβίς της σε ένα game με 4 ισοπαλίες, για να φτάσει στο 3-1.

Μετά απ' αυτό έκανε νέο break και "ξέφυγε" με 5-1, για να κλείσει τελικά το σετ στο 8ο game για το 6-2, με ένα love service game.

Στο αποφασιστικό σετ η Σάκκαρη έδειξε την κλάση της και δεν απώλεσε την ψυχραιμία της, αλλάζοντας ξανά το παιχνίδι. Παρότι δεν της βγήκε η πρώτη απόπειρα, χάνοντας την ευκαιρία να κάνει το break στο 0-1, 15-40, η 28χρονη Ελληνίδα έκανε τελικά το break στο 4ο game και προηγήθηκε με 3-1.

Με love service game έφτασε στο 4-1 και με νέο κράτημα στο 5-2 αργότερα. Η Wang έσβησε 2 match points στο σερβίς της στη συνέχεια, αλλά το κράτησε και μείωσε σε 5-3, κάτι που λίγο έλειψε να στοιχίσει στη Σάκκαρη, αφού η Κινέζα επέστρεψε ξανά από το 5-3, 40-15 και έφτασε σε break point για το 5-4 στο 9ο game!

Η Σάκκαρη το έσβησε με μεγάλο σερβίς και κατάφερε τελικά να κλείσει το ματς στο 3ο της match point στο game και 5ο συνολικά, έπειτα από 2 ώρες και 31 λεπτά μιας πολύ δύσκολης μάχης με την τελευταία Κινέζα τενίστρια που συνέχιζε στο ταμπλό του China Open.

Αύριο το πρωί, στις 09:30 περίπου ώρα Ελλάδας, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Gauff για τα προημιτελικά του Πεκίνου. Θα είναι η 7η φορά που αντιμετωπίζει την Αμερικανίδα, την οποία έχει κερδίσει στα 4 από τα 6 προηγούμενα παιχνίδια τους (4-2). Η Gauff βέβαια είχε κερδίσει το πιο πρόσφατο, που ήταν για ο τελικός του Citi Open στην Ουάσινγκτον (6-2, 6-3) πριν από 2 μήνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots