WTA
Πλησίασε τη Sabalenka η Swiatek

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2023 - 11:34

H Iga Swiatek "ψαλίδισε" τη διαφορά της από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά και την κατάκτηση του 1000αριού της Κίνας, ενώ η Liudmila Samsonova κέρδισε 6 θέσεις. Διατηρήθηκε στο Νο.6 η Μαρία Σάκκαρη.

Μετά και την κατάκτηση του τίτλου στο Πεκίνο, η Swiatek μείωσε τη διαφορά της από την Aryna Sabalenka και το Νο.1 του κόσμου στους 590 βαθμούς (από τους 1.070). Η 22χρονη Πολωνή βέβαια έχει λίγους παραπάνω βαθμούς να υπερασπιστεί έως το τέλος της χρονιάς και στο Race υπολείπεται 630 βαθμών της Λευκορωσίδας, θα έχει όμως τη δυνατότητα να διεκδικήσει το Year-end No.1 στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν, το WTA Finals.

Στο Νο.3 παρέμεινε η Coco Gauff, που έχει μια απόσταση 2.000 βαθμών από τη Swiatek, ενώ στο Νο.4 είναι η Jessica Pegula και το Top 5 συμπληρώνει η Elena Rybakina.

Ακριβώς πίσω τους είναι η Μαρία Σάκκαρη, η οποία παρέμεινε στο Νο.6 και αυτή την εβδομάδα και μπορεί να μην προκρίθηκε στο WTA Finals (τουλάχιστον όχι απευθείας γιατί θα είναι alternate), αλλά εξασφάλισε πως θα τερματίσει για 3η διαδοχική χρονιά εντός του Top 10.

Στο Νο.7 βρίσκεται η Ons Jabeur, στο Νο.8 η Marketa Vondrousova, στο Νο.9 η Karolina Muchova και στο Νο.10 η Caroline Garcia.

Στο Νο.13 βρέθηκε η Jelena Ostapenko, η οποία κέρδισε 4 θέσεις, και στο Νο.16 η Liudmila Samsonova, που άφησε πίσω της 6 θέσεις.

Από 5 θέσεις κέρδισαν οι Jasmine Paolini και Xinyu Wang, που βελτίωσαν αμφότερες τα career high τους, σε Νο.31 και Νο.32 αντίστοιχα. Νέο career high και για τη 18χρονη Linda Noskova, που κέρδισε άλλες 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.40.

Την πρώτη της είσοδο στο Top 50 πραγματοποίησε η 16χρονη Mirra Andreeva, που μετά από ακόμα ένα πολύ καλό τουρνουά κέρδισε 10 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.50 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots