WTA
Με το ένα πόδι στα ημιτελικά η Swiatek (vids)

 
Με το ένα πόδι στα ημιτελικά η Swiatek (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 - 4:28

H Iga Swiatek κέρδισε και την Coco Gauff και είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals. Στο παιχνίδι της πρόκρισης μπήκε και η Ons Jabeur.

Το 2 στα 2 έκανε η Iga Swiatek στο Κανκούν, επικρατώντας και της Gauff με 2-0 σετ και συγκεκριμένα με 6-0, 7-5, για να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του WTA Finals.

Η Swiatek, η οποία δεν έχει χάσει ακόμα σετ στο τουρνουά και έχει κερδίσει τα 2 από τα 4 σετ που έπαιξε με "bagel", δεν αντιμετώπισε break point στο 1ο σετ, στο οποίο κυριάρχησε κατά κράτος και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς της Gauff.

Η νεαρή Αμερικανίδα, Νο.3 στον κόσμο, προηγήθηκε με break σε κομβικό σημείο του 2ου σετ, στο 5-4, είχε δηλαδή τη δυνατότητα να σερβίρει για την κατάκτησή του. Η Πολωνή ωστόσο κέρδισε τα 3 επόμενα game, τα 2 από αυτά με break, για να πάρει το σετ με 7-5 και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 89 λεπτά.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Ons Jabeur επικράτησε της Marketa Vondrousova με 6-4, 6-3 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Jabeur είχε τον έλεγχο και στα 2 σετ, για να φτάσει στην κατάκτησή τους χωρίς να κινδυνέψει και να "κλειδώσει" την πρώτη της νίκη στο Κανκούν μετά από 89 λεπτά παιχνιδιού. Χωρίς νίκη παραμένει η Vondrousova, στην πρώτη της παρουσία ever σε WTA Finals.

Στο Chetumal Group η Swiatek έχει 2 νίκες, Gauff και Jabeur από μια, ενώ χωρίς νίκη είναι η Vondrousova.

Στην τελευταία αγωνιστική η Swiatek θα αντιμετωπίσει την Jabeur και η Gauff τη Vondrousova, με όλα τα σενάρια να παραμένουν ανοιχτά, αν και η Swiatek είναι με το ένα πόδι στα ημιτελικά, όπως και η Vondrousova βρίσκεται πολύ κοντά στον αποκλεισμό, έχοντας μόνο μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots