WTA
Swiatek και Gauff στα ημιτελικά του WTA Finals (vids)

 
Iga Swiatek
Iga Swiatek © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 - 5:40

H Iga Swiatek πήρε την 1η θέση του ομίλου της και έκλεισε το μεγάλο ματς με την Aryna Sabalenka. Στη 2η θέση τερμάτισε η Coco Gauff, μπαίνοντας και εκείνη στους ημιτελικούς.

Κάνοντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση, η Iga Swiatek επιβλήθηκε της Ons Jabeur με 6-1, 6-2 και έκανε το 3 στα 3 στη φάση των ομίλων, την οποία ολοκλήρωσε χωρίς χαμένο σετ.

Η 22χρονη Πολωνή, θα συναντήσει στα ημιτελικά την Sabalenka, την οποία ανταγωνίζεται και για το Year-end No.1. Η Sabalenka βρισκόταν σε καλύτερη θέση πριν από την έναρξη του τουρνουά και αν κερδίσει τη Swiatek θα εξασφαλίσει την παραμονή της στο Νο.1. Μπορεί να τερματίσει στην κορυφή ακόμα και αν ηττηθεί αύριο, εφόσον η Swiatek ηττηθεί με τη σειρά της στον τελικό της Κυριακής. Η Swiatek από την άλλη χρειάζεται να παραμείνει αήτητη έως το τέλος του τουρνουά, να κερδίσει δηλαδή τον τίτλο, για να τερματίσει για 2η διαδοχική χρονιά στο Νο.1 του κόσμου.

Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Jessica Pegula, που όπως και η Swiatek δεν έχασε ούτε σετ στον άλλον όμιλο, με την Coco Gauff. Δυο παίκτριες που γνωρίζονται πολύ καλά και συμμετέχουν μαζί στο διπλό, όπου είναι μάλιστα στο Νο.1 του ταμπλό!

Η Gauff πήρε τη 2η θέση του ομίλου της σήμερα, χάρη στη νίκη της επί της Marketa Vondrousova με 5-7, 7-6 (4), 6-3.

Αρκετά δύσκολα ήταν τα πράγματα για τη 19χρονη Αμερικανίδα, πρωταθλήτρια στο US Open, που βρέθηκε πίσω με σετ και με break στο 5-7, 5-6. Κατάφερε να κάνει την τελευταία στιγμή ένα σωτήριο break και να στείλει το 2ο σετ στο tie-break, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο της ανατροπής, την οποία και ολοκλήρωσε έπειτα από 2 ώρες και 28 λεπτά αγώνα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots