WTA
Επέστρεψε στο Top 3 η Rybakina, έμεινε στο Νο.8 η Σάκκαρη

 
Επέστρεψε στο Top 3 η Rybakina, έμεινε στο Νο.8 η Σάκκαρη
© Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2024 - 10:22

Μετά και την κατάκτηση του τίτλου στο Μπρίσμπεϊν, η Elena Rybakina επέστρεψε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης. Σταθερή στο Νο.8 η Μαρία Σάκκαρη, αύξησε τη διαφορά της από το Νο.2 η Iga Swiatek.

Η Rybakina, η οποία έχασε μόλις 3 games στον τελικό του Brisbane International από την Aryna Sabalenka χθες, κατάφερε να ανακτήσει τη θέση της στην κορυφαία τριάδα της WTA, ισοφαρίζοντας και το προσωπικό της career high.

Στο Νο.1 παρέμεινε φυσικά η Swiatek, η οποία κέρδισε 375 βαθμούς από το United Cup, όπου ήταν αήττητη στα μονά. Ταυτοχρόνως επωφελήθηκε και από την απώλεια βαθμών της Sabalenka η Πολωνή, για να αυξήσει τη διαφορά της από το Νο.2 στους 975 βαθμούς, την ώρα που έρχεται και το Australian Open, όπου η Sabalenka θα έχει να υπερασπιστεί 2.000 βαθμούς.

Στο Νο.4 βρέθηκε η Coco Gauff, που και εκείνη κέρδισε τίτλο στο Ώκλαντ, αλλά η Rybakina παρόλα αυτά την προσπέρασε, ενώ στο Νο.5 παρέμεινε η Jessica Pegula. Στο Νο.6 είναι Ons Jabeur, στο Νο.7 η Marketa Vondrousova και στο Νο.8 η Μαρία Σάκκαρη. Τη 10άδα κλείνουν δυο ακόμα Τσέχες, η Karolina Muchova στο Νο.9 και η Barbora Krejcikova στο Νο.10.

Η Qinwen Zheng κέρδισε άλλη μια θέση και βρέθηκε στο Νο.13 του κόσμου, βελτιώνοντας το career high της. Τρεις θέσεις κέρδισε η Daria Kasatkina, που επέστρεψε στο Top 15, ενώ 2 θέσεις ψηλότερα είναι η Elina Svitolina, στο Νο.23 του κόσμου.

Η μόλις 16χρονη Mirra Andreeva, ξεκίνησε δυνατά το 2024 με μια πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Μπρίσμπεϊν και κέρδισε 11 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο.47 του κόσμου, μια θέση χαμηλότερα από το career high της.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της WTA εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots