WTA
Πρώτη στα ημιτελικά η Azarenka (vids)

 
Πρώτη στα ημιτελικά η Azarenka (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 - 23:55

H Victoria Azarenka βγήκε ζωντανή από μια μεγάλη μάχη με τη Yulia Putintseva και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μαϊάμι, όπου περιμένει Σάκκαρη ή Rybakina.

Η Azarenka επικράτησε της Putintseva με 7-6 (4), 1-6, 6-3 σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Miami Open.

Η άλλοτε κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Νο.32 τώρα στον κόσμο και Νο.27 στο ταμπλό, κατάφερε να κερδίσει ένα μαραθώνιο 1ο σετ, στο οποίο ήταν πίσω με break στο 1-3 και στο 4-5, ενώ έσβησε και 3 set points στο 10ο game, πριν ισοφαρίσει με break back σε 5-5.

Στη συνέχεια έχασε εκείνη δυο set points που ήταν και συνεχόμενα, αφού είχε προηγηθεί με 5-6, 15-40 στο σερβίς της Putintseva, αλλά έκλεισε το σετ στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4.

Τα προβλήματά της δεν τελείωσαν εκεί, αφού δεν κράτησε ούτε μια φορά το σερβίς της στο 2ο σετ, στο οποίο η Putintseva έκανε ό,τι ήθελε στο court και επιβλήθηκε με 6-1.

Στη συνέχεια η Azarenka αντιμετώπισε διπλό break point στο 1ο game του 3ου σετ, κατάφερε όμως να κρατήσει το σερβίς της και κάπου εκεί άλλαξε ξανά και το momentum του παιχνιδιού.

Βρήκε ξανά το σερβίς της η Λευκορωσίδα, η οποία έκανε διαδοχικά break και πήρε ένα προβάδισμα ασφαλείας στο 5-1. Η Putintseva, αφού έσβησε ένα match point για το 6-1, κατόρθωσε να μειώσει σε 5-3 και να δώσει νέα παράταση στο ματς, η Azarenka όμως κράτησε εύκολα το σερβίς της στο 9ο game και απέφυγε νέες περιπέτειες, "κλειδώνοντας" την πρόκριση σε 2 ώρες και 55 λεπτά αγώνα.

Να σημειωθεί πως το ματς ολοκληρώθηκε σχεδόν 4 ώρες μετά την είσοδο των παικτριών στο tour, αφού στο 4ο game είχε διακοπεί και για ένα 45λεπτο, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος με το hawk-eye.

H Azarenka επιστρέφει στα ημιτελικά του Μαϊάμι μετά από 6 χρόνια και θα αναζητήσει την 1η της πρόκριση στον τελικό μετά από 8, από το 2016, όταν είχε κερδίσει τον 3ο τίτλο της στο αμερικάνικο 1000άρι.

Θα περιμένει την αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη με την Elena Rybakina, που θα γίνει αργότερα σήμερα, γύρω στις 02:00 ώρα Ελλάδας (Novasports6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots