WTA
Swiatek: "Οι πανηγυρισμοί στο τένις διαρκούν μια μέρα, μετά έρχεται το επόμενο τουρνουά"

 
Swiatek: "Οι πανηγυρισμοί στο τένις διαρκούν μια μέρα, μετά έρχεται το επόμενο τουρνουά"
© Jimmie48/WTA
tn team Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 - 9:10

H Iga Swiatek μίλησε για το πως ο πανηγυρισμός του τίτλου της στη Μαδρίτη κράτησε μόλις μια μέρα, αφού την επόμενη κιόλας έπρεπε να βρίσκεται στη Ρώμη. Σχολίασε ακομα την παγκόσμια κατάταξη και πως δεν επικεντρώνεται πλέον σ' αυτή, αλλά και τους πολλούς τραυματισμούς που υπάρχουν τελευταία στο tour.

"Πανηγυρίζω για μια μέρα και μετά πηγαίνω στο επόμενο τουρνουά, έτσι λειτουργεί στο κεφάλι μου. Τώρα θα ήθελα να το γιορτάσω λίγο παραπάνω, επειδή παλέψαμε πολύ σκληρά για να κερδίσουμε στη Μαδρίτη. Δεν έγινε και τίποτα, γιατί αυτές τις δυο πρώτες μέρες που είμαι εδώ δεν πέρασα πολύ χρόνο στο γήπεδο, έδωσα λίγο χρόνο στον εαυτό μου για να χαλαρώσω, να μην σκέφτομαι πολύ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον ελεύθερο χρόνο που υπάρχει τις πρώτες μέρες εδώ, αλλά την ίδια στιγμή προσπαθώ να μείνω και συγκεντρωμένη, γιατί θέλω να προσαρμοστώ στις νέες συνθήκες. Πάντα προσπαθώ να χρησιμοποιώ αυτόν τον χρόνο για μια επανεκκίνηση, αλλά δεν την εκβιάζω κιόλας", είπε η Swiatek στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, πριν το ξεκίνημά της στο Internazionali BNL d' Italia.

Για την ιδιαίτερη σχέση της με τη Ρώμη, είπε: "Αγαπώ το φαγητό, δεν έχω σταματήσει να τρώω τις τελευταίες μέρες (γέλια). Μου αρέσει γενικά πολύ αυτό το τουρνουά, αγαπώ το περιβάλλον εδώ, αυτά τα γήπεδα, τη φύση, τους φιλάθλους, όλα εδώ είναι απίθανα. Οι φαν είναι αρκετά θορυβώδεις, μου αρέσει αυτό. Τα γήπεδα αυτά τα γνωρίζω καλά, νιώθω άνετα εδώ, είναι σα να ξέρω κάθε σπιθαμή του γηπέδου. Τα αποδυτήρια ανακαινίστηκαν πρόσφατα για εμάς, οπότε τώρα όλα είναι λίγο πιο άνετα σε σχέση με πριν 3 χρόνια."

Για τους πολλούς τραυματισμούς που συμβαίνουν τελευταία και στα δυο tour (ανδρικό και γυναικείο): "Το τένις έχει γίνει πιο απαιτητικό γιατί το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο. Από την άλλη πλευρά, είμαστε περισσότερο από ποτέ επικεντρωμένοι στη φυσική κατάσταση. Όλοι είμαστε δυνατότεροι, κινούμαστε καλύτερα, είναι δύσκολο να κερδίσεις έναν αγώνα. Δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής γιατί συμβαίνουν τόσοι τραυματισμοί αυτή την περίοδο συγκεκριμένα, αλλά γενικά το tour γίνεται όλο και πιο απαιτητικό, δεδομένης και της διάρκειας των τουρνουά και όλων των κανονισμών. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, ο προγραμματισμός είναι πολύ σημαντικός."

Τέλος, για το ότι δεν επικεντρώνεται στην κατάταξη: "Για μένα, αν είμαι συνεπής σημαίνει και πως δεν θα βρεθώ στο Νο.5 ξαφνικά, από το Νο.1 Δεν υπάρχουν τόσο απότομες αλλαγές στις πρώτες θέσεις. Επικεντρώνομαι στη διαδικασία και όχι στην κατάταξη. Ήδη έχουμε αρκετά θέματα στην προπόνηση που πρέπει να λύσουμε και να βελτιώσουμε. Πέρσι για παράδειγμα, άρχισα να σκέφτομαι ότι ήμουν στο Νο.1 και θα έπρεπε να το υπερασπιστώ, κάτι που τελικά έκανα. Αλλά αυτή τη χρονιά νιώθω πιο άνετα με το που βρίσκομαι, γιατί νιώθω ότι παίζω καλά. Θέλω μόνο να απολαύσω το ταξίδι, χωρίς να βάζω επιπλέον βάρος στους ώμους μου."

Η Swiatek θα ξεκινήσει την πορεία της στη Ρώμη από τον 2ο γύρο, αντιμετωπίζοντας μια Αμερικανίδα, είτε την Caroline Dolehide, είτε την Βernarda Pera.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots