WTA
Ημιτελικά και Νο.11 στο Race η Badosa! (vid)

 
Ημιτελικά και Νο.11 στο Race η Badosa! (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2024 - 14:54

H Paula Badosa απέκλεισε και την Shuai Zhang, για να κλείσει μια θέση στην καλύτερη 4άδα του 1000αριού του Πεκίνου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Coco Gauff.

Η Badosa συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στο 1000άρι του Πεκίνου και σήμερα επιβλήθηκε της Zhang με 6-1, 7-6 (4), για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα ημιτελικά του China Open.

Η φορμαρισμένη Ισπανίδα τενίστρια, η οποία από την έναρξη της αμερικάνικης σεζόν παίζει πολύ καλά και σταθερά, κυριάρχησε κατά κράτος στο 1ο σετ, στο οποίο απώλεσε μόλις ένα game.

Στο 2ο σετ βρέθηκε πίσω με 1-3, ανέκαμψε όμως γρήγορα και προσπέρασε με 4-3. Η Zhang, που έκανε ένα εντυπωσιακό τουρνουά αυτή την εβδομάδα στην πατρίδα της, κατάφερε να ακολουθήσει την Badosa και να την πάει μέχρι το tie-break, εκεί όμως η Ισπανίδα "κλείδωσε" τη νίκη, κερδίζοντας τους 3 τελευταίους πόντους για να κάνει το 7-4.

Η εντυπωσιακή Badosa έχει εξασφαλίσει μια άνοδο τουλάχιστον 3 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, που θα τη φέρουν στο Νο.16 του κόσμου την επόμενη εβδομάδα. Αν δεν προκριθεί στον τελικό η Mirra Andreeva, θα επιστρέψει στο Top 15 ακόμα και αν δεν κερδίσει άλλο παιχνίδι στο Πεκίνο, ενώ αν κερδίσει και μπει στον τελικό, θα ανεβεί τουλάχιστον στο Νο.13. Αν δε, φύγει από το Πεκίνο με τον τίτλο, θα βρεθεί ξανά στο Top 10! Ήδη πάντως βρίσκεται στο Νο.11 του Race, που σημαίνει πως η επιστροφή της στο Top 10 στην πραγματικότητα είναι πάρα πολύ κοντά. Όλα αυτά, ενώ θυμίζουμε πως είχε βρεθεί εκτός Top 100 πριν μερικούς μόνο μήνες.

Στα ημιτελικά του China Open, θα αντιμετωπίσει το Νο.4 του ταμπλό, Coco Gauff, με την Αμερικανίδα να επιστρέφει από σετ πίσω και να σταματά την πολύ καλή πορεία της qualifier Yuliia Starodubtseva, με 2-6, 6-2, 6-2.

Badosa και Gauff θα αναμετρηθούν για 6η φορά στο tour, με την Ισπανίδα να προηγείται με 3-2 στις νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots