Αποφοίτησε από το Tennessee Tech ο Κοντόπουλος

 
Φάνης Κοντόπουλος
Φάνης Κοντόπουλος Φωτογραφία: Instagram (@fanis.kont)
tennisnews team Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020 - 13:45

Ο Φάνης Κοντόπουλος ολοκλήρωσε τις σπουδές του και την πολύ επιτυχημένη σταδιοδρομία του στο Tennessee Tech University, στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά από μια τετραετία που συνοδεύτηκε από πολλές αθλητικές επιτυχίες, αλλά και υψηλούς βαθμούς.

Ο Κοντόπουλος, ο οποίος έκανε το μεγάλο ταξίδι για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού πριν από 4 χρόνια, αποφοίτησε από το τμήμα Exercise Science του Tennessee Technological University, που βρίσκεται στο Cookeville του Τενεσί.

Είχε ξεκινήσει τις σπουδές του τη σεζόν 2016-2017 από το πανεπιστήμιο North Carolina Central, όπου φοίτησε 2 χρόνια (2016-2018), πριν μετακομίσει στο Τενεσί για τις δυο τελευταίες σεζόν των σπουδών του και της καριέρας του στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών (2018-2020).

"Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι τελείωσε κιόλας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου, που μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω αυτό το απίθανο ταξίδι, τους προπονητές μου, που με εμπιστεύτηκαν και το έκαναν και τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους μου, που ήταν εκεί στα καλά και στα άσχημα, για να με υποστηρίξουν! Αυτό το άθλημα μου έχει δώσει πάρα πολλές ωραίες αναμνήσεις και μαθήματα ζωής. Θα συνεχίσω να κυνηγάω την κίτρινη μπάλα για πάντα", έγραψε ο Έλληνας αθλητής στη δημοσίευσή του στα social media.

Την πρώτη του χρονιά στην Αμερική, ο Κοντόπουλος κέρδισε 4 φορές το βραβείο MEAC Rookie of the Week, ενώ συμπεριλήφθηκε και στην Second Team All-MEAC.

Τη δεύτερη χρονιά του στη Βόρεια Καρολίνα, αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην περιφέρεια Mid-Eastern Athletic Conference, ενώ ήταν βεβαίως και στην First Team All-MEAC.

Τα δυο τελευταία χρόνια τα πέρασε στο Tennessee Tech και στους Golden Eagles, όπου επίσης σημείωσε μεγάλες επιτυχίες ως αθλητής. Την πρώτη του χρονιά στο Τενεσί την έκλεισε με 6 διαδοχικές νίκες, βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει το Ohieo Valley Conference για 4η διαδοχική χρονιά.

Το 2020, παρόλο που τα περισσότερα τουρνουά ακυρώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας και οι Golden Eagles δεν είχαν τη δυνατότητα να υπερασπιστούν για μια ακόμα φορά τον τίτλο τους, ο Κοντόπουλος και άλλοι 4 αθλητές του Tennessee Tech, συμπεριλήφθηκαν στη λίστα της ITA Scholar-Athletes, με αθλητές που το GPA τους ξεπερνάει κατά μέσο όρο το 3,2 (με άριστα το 4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots