Αναχώρησε για Κρήτη η Εθνική: "Διεκδικούμε το όνειρό μας"

 
Αναχώρησε για Κρήτη η Εθνική: "Διεκδικούμε το όνειρό μας"
tn team Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 - 13:31

Η Εθνική Ελλάδας των ανδρών αναχώρησε σήμερα το πρωί για το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου αυτή την εβδομάδα θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία με φόντο την άνοδο στο World Group I του Davis Cup.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

Με σύνθημα «διεκδικούμε το όνειρό μας» η Εθνική Ομάδα Τένις αναχωρεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου με πτήση στις 10:00 π.μ. από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την Κρήτη όπου το προσεχές Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία με στόχο την άνοδο στο World Group I του Davis Cup, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών.

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό κι είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που διεκδικούμε το όνειρο μας. Έχουμε δουλέψει σκληρά γι’ αυτό καθώς από την αρχή στόχος μας ήταν να βρεθούμε στο World Group I. Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η προετοιμασία χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Με τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου που θα μπορέσει να βρεθεί στις κερκίδες και την προσπάθεια των παιδιών θέλουμε να πανηγυρίσουμε την άνοδο μας στην κορυφαία κατηγορία», δήλωσε ο προπονητής Δημήτρης Χατζηνικολάου.

Καταλήγοντας ο Δημήτρης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην πολύτιμη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας, του Διοικητικού Συμβουλίου και του Σπύρου Ζαννιά στην προσπάθεια διεκδίκησης της ανόδου στα «μεγάλα σαλόνια» του παγκοσμίου τένις.

«Είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη που έχουμε σε αυτή την προσπάθεια μας, όχι μόνο τώρα αλλά από την αρχή της. Η άνοδος στο World Group I θα εκπληρώσει και το όνειρο του ισχυρού άνδρα της Ε.Φ.Ο.Α. Σπύρου Ζαννιά, ενός ανθρώπου που υπηρετεί το τένις σχεδόν σε όλη του τη ζωή».

Την Εθνική Ομάδα απαρτίζουν το νούμερο 3 της κατάταξης της ΑΤΡ και φιναλίστ του Roland Garros 2021 Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Μιχάλης Περβολαράκης, o Πέτρος Τσιτσιπάς, ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Αλέξανδρος Σκορίλας.
Αρχηγός της αποστολής είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς.

Η διοργάνωση διεξάγεται με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και των χορηγών της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Η Εθνική μας Ομάδα και το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. ευχαριστεί την ITF και όλους όσοι υποστηρίζουν την διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots