Κέρδισε ο Στέφανος, προβάδισμα η Εθνική

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © tennisnews.gr
tn team Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 - 14:52

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε σθεναρή αντίσταση για κάτι περισσότερο από ένα σετ από τον Aziz Dougaz, έκανε όμως το καθήκον του, τον κέρδισε στα 2 σετ και έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική μας ομάδα έναντι της Τυνησίας.

To πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα πλέι οφ του World Group I έκανε η Εθνική Ελλάδας στην Τύνιδα της Τυνησίας, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Aziz Dougaz και να τον κερδίζει με 7-6 (3), 6-2.

Σε έναν αγώνα που έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες, με αρκετή ζέστη, ο 25χρονος Τυνήσιος, Νο.355 στην παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε να σταθεί πολύ καλά και να παίξει εξαιρετικό τένις, βάζοντας δύσκολα στο μεγάλο όνομα της συνάντησης.

Ο Στέφανος όμως δεν πτοήθηκε, κατάφερε να βγει από τη δύσκολη θέση όποτε χρειάστηκε και στα πιο κρίσιμα σημεία ανέβασε το επίπεδό του, κερδίζοντας τον πρώτο πόντο για την ελληνική ομάδα.

Στο 1ο σετ ο Dougaz τα πήγε εξαιρετικά, φροντίζοντας να κρατήσει το σερβίς του σε όλα τα games, σώζοντας και 2 break points. Στο πρώτο νωρίς στο παιχνίδι, στο 0-1, 30-40, ενώ το 2ο ήρθε στο πολύ κρίσιμο 12ο game και ήταν και set point, με τον Τυνήσιο να επιστρέφει από το 5-6, 30-40 και να στέλνει το σετ σε tie-break.

Εκεί πάντως ο Τσιτσιπάς πήρε από νωρίς τον έλεγχο, προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1, για να ολοκληρώσει το tie-break στο 7-3, στο 2ο set point του στο tie-break και 3ο συνολικά στο σετ.

Και στο 2ο σετ ο Dougaz ήταν καλός και απείλησε τον Στέφανο στο 4ο game, έχοντας την πρώτη του ευκαιρία για break σε ολόκληρο τον αγώνα, μετά από ένα διπλό λάθος του Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Στεφ δεν βρήκε πρώτο σερβίς ούτε στο break point, αλλά κέρδισε τελικά τον πόντο, βγήκε με ψυχραιμία από τη δύσκολη θέση και αργότερα κυριάρχησε στο court, πήρε 4 games στη σειρά και από το 1-2, 30-40 έφτασε στο 6-2, μέσα σε λίγα λεπτά.

"Ο Aziz έδωσε σπουδαία μάχη. Ξεκίνησε πολύ καλά σήμερα, άνοιγε το γήπεδο χρησιμοποιώντας πολύ καλά το forehand του. Η εμπειρία όμως βοηθάει πολύ σ' αυτά τα παιχνίδια και νομίζω ήταν το κάτι επιπλέον που είχα μαζί μου σήμερα. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, η ζέστη έκανε δύσκολες τις συνθήκες. Είμαι χαρούμενος που βρήκα ρυθμό προς το τέλος του 2ου σετ και κέρδισα τον πρώτο πόντο για την ομάδα μου", είπε μετά τον αγώνα ο Τσιτσιπάς. 

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, ο Μιχάλης Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει το Νο.1 της Τυνησίας και Νο.254 στον κόσμο, Skander Mansouri.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots