Davis Cup: Με το Εκουαδόρ στα πλέι-οφ του WGI η Εθνική

 
Davis Cup: Με το Εκουαδόρ στα πλέι-οφ του WGI η Εθνική
tn team Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:37

Απέναντι στο Εκουαδόρ θα διεκδικήσει την άνοδο στο World Group I η Ελλάδα, με τους αγώνες να φιλοξενούνται στη χώρα μας, τον Φεβρουάριο του 2023.

Η Εθνική μας ομάδα θα φιλοξενήσει σε γήπεδο και επιφάνεια που θα επιλέξει η ελληνική ομοσπονδία την ομάδα του Εκουαδόρ, που ήταν η 2η καλύτερη βάσει κατάταξης από τις 24 που θα συμμετέχουν στα πλέι-οφ του World Group I τον Φεβρουάριο του 2023.

Το Εκουαδόρ, που βρίσκεται στο Νο.23 της παγκόσμιας κατάταξης Εθνικών ομάδων της ITF, είναι μια πολύ έμπειρη και δυνατή ομάδα, που το 2021 συμμετείχε στους τελικούς του Davis Cup στην Ισπανία. Αυτή τη χρονιά έπαιξε ξανά στα προκριματικά, αλλά δεν μπόρεσε να προκριθεί και την προηγούμενη εβδομάδα ηττήθηκε από την Ελβετία με 3-2 κι έτσι θα κληθεί να παίξει με την Ελλάδα για την παραμονή της στην 1η κατηγορία.

Κορυφαίοι παίκτες του είναι ο Emilio Gomez, Νο.114 στον κόσμο αυτή τη στιγμή, και ο Roberto Quiroz, Νο.265. Στα διπλά διαθέτει τον Gonzalo Escobar, No.41 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, καθώς και τον Diego Hidalgo, Νο.70.

Η Ελλάδα κέρδισε το περασμένο Σάββατο για το World Group II την Τυνησία με 3-1 στην Τύνιδα, έχοντας στην αποστολή της τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον Μιχάλη Περβολαράκη, τον Πέτρο Τσιτσιπά, τον Αριστοτέλη Θάνο και τον Αλέξανδρο Σκορίλα. Αυτή ήταν η 2η διαδοχική νίκη της στο Davis Cup, αφού τον περασμένο Μάρτιο είχε κερδίσει την Τζαμάικα στην Αθήνα, για την παραμονή της στο World Group II.

Τον Φεβρουάριο (3-4 ή 4-5) θα διεκδικήσει την άνοδό της στο World Group I για 1η φορά στο συγκεκριμένο φορμάτ του τουρνουά, καθώς και για 1η φορά στην 1η κατηγορία συνολικά στην ιστορία της από το 2004.

Εκτός από την κλήρωση των πλέι-οφ του World Group I, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για τα πλέι-οφ του World Group II, όπου η Κύπρος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τυνησία.

Αναλυτικά οι κληρώσεις:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots