Τσιτσιπάς: "Αφιερώνω τους αγώνες μου στους πιλότους που έχασαν τη ζωή τους" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Αφιερώνω τους αγώνες μου στους πιλότους που έχασαν τη ζωή τους" (vid)
tn team Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 - 22:03

Στο τραγικό συμβάν της πτώσης του εκπαιδευτικού F-4 Phantom στάθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και αφιέρωσε τους αγώνες που θα δώσει στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο στους δυο αδικοχαμένους πιλότους.

Ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από την πτώση του Phantom που συνετρίψη νοτίως της Ανδραβίδας τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 απόψε, με αφορμή τους αγώνες Davis Cup που θα γίνουν στο κλειστό του ΟΑΚΑ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στάθηκε στο τραγικό συμβάν και μάλιστα αφιέρωσε όλους τους αγώνες του διημέρου στους δυο πιλότους.

"Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που θα έχω την ευκαιρία να παίξω με τα χρώματα της Εθνικής στο ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο και επίσης θέλω να πω ότι θα αφιερώσω αυτή την προσπάθεια με όλη την ομάδα, στους δύο ηρωικούς πιλότους που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους πριν μερικά 24ωρα. Θα βγούμε εκεί έξω και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό", είπε ο Τσιτσιπάς, πριν ξεκινήσει η συνέντευξη.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τους αγώνες και το ενδεχόμενο μιας ιστορικής ανόδου στο World Group I του Davis Cup μετά από 19 χρόνια: "Έχει περάσει πάρα πολύς χρόνος από τότε που είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι παρόμοιο. Για εμάς έχει μεγάλη αξία αυτό το tie κόντρα στο Εκουαδόρ, η ομάδα μας βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Το Εκουαδόρ δεν έχει στη διάθεσή του τους δυο καλύτερους παίκτες του στην κατάταξη, οπότε έχουμε πολύ καλύτερους παίκτες και είναι μια ευκαιρία για εμάς να περάσουμε στην 1η κατηγορία."

Για τον τελικό με τον Djokovic στο Australian Open και το χαμένο set point του στο 2ο σετ: "Σίγουρα, μπορεί να αλλάξει πολύ ψυχολογικά ένας αγώνας αν καταφέρεις να πάρεις ένα σετ, κυρίως αν είναι ενάντια στον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Ήμουν πολύ κοντά, αλλά δυστυχώς δεν έγινε αυτό που ήθελα και έπρεπε να συνεχίσω να παλεύω και να κάνω το έργο μου εκεί έξω. Μπορεί να άλλαζε αν πήγαινε 1-1 σετ, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι πάρα πολύ, το ματς παίχτηκε, έγιναν αυτά που έγιναν, πήρα το μάθημά μου από αυτόν τον τελικό και στόχος είναι να συνεχίσω να ονειρεύομαι."

Για το αν αυτή θα είναι η χρονιά του 1ου Grand Slam τίτλου: "Πιστεύω ότι μπορώ φέτος και έχω βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι θα γίνουν μεγάλα πράγματα φέτος."

Τέλος, για το στόχο του Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξη, είπε: "Έχω πολλούς πόντους να υπερασπιστώ φέτος, αλλά έχω και μικρά κενά μέσα στη χρονιά στα οποία δεν μάζεψα πολλούς πόντους. Μπορώ να αξιοποιήσω αυτά τα κενά και να προσθέσω πόντους, αντί να υπερασπίζομαι κάθε εβδομάδα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots