Θάνος: "Εξαιρετική ατμόσφαιρα, ο κόσμος στήριξε πάρα πολύ"

 
Θάνος: "Εξαιρετική ατμόσφαιρα, ο κόσμος στήριξε πάρα πολύ"
© tennisnews.gr
tn team Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 - 16:15

Ο Αριστοτέλης Θάνος μίλησε για τον κόσμο και την απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιούργησε στην αναμέτρησή του για το Davis Cup στο ΟΑΚΑ, τα ανάμεικτα συναισθήματά του μέσα στο ματς και την πολύ δεμένη Εθνική ομάδα.

"Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που θα έπαιζα, αλλά μπήκα στον αγώνα αρκετά αγχωμένος. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο και έχεις αυτή την ατμόσφαιρα νιώθεις μια παραπάνω πίεση. Δεν το διαχειρίστηκα όπως έπρεπε γιατί έφαγα break στο 1ο game. Τα συναισθήματά μου γινόντουσαν όλο και πιο δυνατά όσο προχωρούσε ο αγώνας, ο κόσμος με στήριξε και με βοήθησε πάρα πολύ. ήταν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και το διασκέδασα πάρα πολύ", είπε ο Θάνος στο tennisnews.gr, στη συνέντευξη Τύπου του σήμερα στο ΟΑΚΑ.

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας μπήκε στη θέση του τραυματισμένου Μιχάλη Περβολαράκη και κατάφερε να κερδίσει τον Andres Andrade με 7-6 (4), 6-4 και να δώσει πολύ σημαντικό προβάδισμα στην Ελλάδα επί του Ισημερινού, για τα πλέι-οφ του World Group I στο Davis Cup.

Για τους χιλιάδες φίλους του τένις που βρέθηκαν στο γήπεδο και τον στήριξαν θερμά, είπε: "Και μόνο που βλέπεις τόσο κόσμο και νιώθεις τη στήριξή τους βοηθάει. Μέχρι και στο 1ο σετ που φαινόταν ότι πήγαινε άσχημα για μένα, έμεινα εκεί και δικαιώθηκα κάνοντας break στο τελευταίο service game του. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό που δε δέχτηκα 2ο break, έπαιξα τα service game μου όπως έπρεπε και σίγουρα ο κόσμος ήταν ένα βασικό στοιχείο."

Για το τι ένιωθε όταν σέρβιρε για το ματς στο 5-4 κι ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί και με 5-1: "Ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματά μου, όχι πολύ θετικά, ούτε πολύ αρνητικά. Και στον πρώτο πόντο έκανα και διπλό λάθος αν το θυμάστε. Το διαχειρίστηκα καλά όμως και μπορεί να μην έπαιξα το game όπως θα έπρεπε, αλλά έκανε κάποια λάθη και με βοήθησε. Όταν κερδίζεις 5-1 και πας στο 5-4 είναι κάπως δύσκολο. Δεν νιώθεις αυτοπεποίθηση εκείνη τη στιγμή, αλλά είμαι χαρούμενος που το κέρδισα."

Για το υπόλοιπο τιμ που βρισκόταν στο πλευρό του καθόλη τη διάρκεια του ματς και τον στήριζαν από τον πάγκο: "Είναι οι μόνοι άνθρωποι που κοιτάζω, ειδικά σε ένα τόσο μεγάλο στάδιο σαν κι αυτό. Πρώτα κοιτάω τον Δημήτρη (Χατζηνικολάου) και πίσω απ' τον Δημήτρη βλέπω τον Στέφανο (Τσιτσιπά), τον Πέτρο (Τσιτσιπά), τον Αλέξανδρο (Σκορίλα), όλο το τιμ, τον Χρήστο (Φιωτάκη), που μου δίνουν ώθηση. Μόνο που τους βλέπω να είναι μαζί μου πνευματικά, είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα και σίγουρα με βοηθάει πολύ."

Στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο ομοσπονδιακός προπονητής της μας, Δημήτρης Χατζηνικολάου, που είπε: "Είμαι από το 2019 στον πάγκο της Εθνικής ομάδας του Davis Cup. Τόσο κόσμο δεν είχα ξαναδεί, δεν το περίμενα ποτέ όταν ξεκίνησε αυτό το ταξίδι το 2019, δεν πιστεύαμε ότι θα φτάσουμε σ' αυτό το σημείο και θα γεμίσουμε ένα τέτοιο γήπεδο. Ο ενθουσιασμός μας είναι πολύ μεγάλος που έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και ελπίζουμε να είναι και αύριο γεμάτο το γήπεδο, που μάλλον θα είναι, και να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα."

Για τη διαχείριση της ομάδας από το 2019 και το Group I μέχρι σήμερα και το World Group I, ανέφερε: "Ρολάρει μόνη της η ομάδα, είναι οργανωμένη απ' την αρχή, από το Α μέχρι το Ω. Είναι εύκολη η διαχείριση της ομάδας. Ο κορμός είναι ο ίδιος τόσα χρόνια, με πολύ λίγες προσθήκες. Οι άνθρωποι που δουλεύουν για την ομάδα είναι οι ίδιοι, ο γυμναστής, ο ψυχολόγος, εγώ. Δεν έχει αλλάξει κάτι οπότε ρολάρει μόνη της. Ο στόχος της είναι να προχωρήσει και να πάει πολύ υψηλά στο Davis Cup. Ήδη κάνουμε κι άλλες ενέργειες που θα σας ανακοινωθούν αργότερα, ώστε να μεγαλώσει η ομάδα και να έχουμε κι άλλους παίκτες, καλούς παίκτες, για να μπορέσουμε να χτυπήσουμε την 1η κατηγορία και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots