Χατζηνικολάου: "Η πόρτα για τον Σακελλαρίδη είναι ανοιχτή"

 
Χατζηνικολάου: "Η πόρτα για τον Σακελλαρίδη είναι ανοιχτή"
tn team Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 - 23:10

Ρωτήσαμε τον ομοσπονδιακό προπονητή της ελληνικής ομάδας του Davis Cup, Δημήτρη Χατζηνικολάου, για την απουσία του Στέφανου Σακελλαρίδη από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στο ΟΑΚΑ.

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης, μόλις 18 ετών και ήδη Νο.3 στη χώρα μας (Νο.637 στην ΑΤΡ), συστήθηκε στο μεγαλύτερο κοινό του τένις πριν από περίπου έναν μήνα, με τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο United Cup, όπου μάλιστα συνδύασε το ντεμπούτο του στο ATP Tour με νίκη επί του Βέλγου Zizou Bergs, Νο.129 στην παγκόσμια κατάταξη (σήμερα Νο.115).

Η απουσία του Σακελλαρίδη από την ελληνική ομάδα του Davis Cup για τους αγώνες των πλέι-οφ του World Group I με το Εκουαδόρ στο ΟΑΚΑ, προκάλεσε αίσθηση σε αρκετό κόσμο και τις τελευταίες μέρες λάβαμε αρκετά σχετικά ερωτήματα.

Αφού κρίθηκε το αποτέλεσμα του tie και στην τελική συνέντευξη Τύπου όλης της ομάδας στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ρωτήσαμε τον ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Χατζηνικολάου, που εξήγησε πως ο Σακελλαρίδης ήταν στα πλάνα του και παραμένει, ξεκαθαρίζοντας πως η πόρτα της ομάδας είναι ανοιχτή.

"Και τώρα ήταν στα πλάνα μας ο Στέφανος Σακελλαρίδης. Έκανα μια επικοινωνία μαζί του, στη συνέχεια προσπάθησα να κάνω μια επικοινωνία και με τον πατέρα του, που διαχερίζεται το tour του. Δεν ήρθαν σε επαφή μαζί μου, οπότε δεν είχα την ευκαιρία να τον καλέσω για να συζητήσουμε την είσοδό του στην ομάδα του Davis Cup. Η πόρτα της ομάδας του Davis Cup είναι ανοιχτή για τον Στέφανο και όποτε θέλει μπορεί να έρθει να μας προσεγγίσει, να μας μιλήσει και να γίνει μέλος της ομάδας", απάντησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Να σημειωθεί πως αυτό το μήνα, ο Σακελλαρίδης έχει υποχρεώσεις εκτός Ελλάδας, συμμετέχοντας στις ITF διοργανώσεις του Monastir στην Τυνησία. Είχε μάλιστα πολύ καλά αποτελέσματα τις τελευταίες εβδομάδες, φτάνοντας μέχρι τον τελικό στο τουρνουά αυτής της εβδομάδας και μέχρι τα ημιτελικά την προηγούμενη εβδομάδα. Θα συνεχίσει και τις επόμενες εβδομάδες στις διοργανώσεις των 15.000 δολαρίων της σειράς του Magic Hotel Tours του Monastir.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots