Ελληνικός θρίαμβος και επιστροφή στο World Group I! (vids)

 
Ελληνικός θρίαμβος και επιστροφή στο World Group I! (vids)
tn team Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 - 14:37

Οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς έκαναν έναν πολύ καλό αγώνα και πανηγύρισαν την πρώτη τους ομαδική νίκη στο Davis Cup, "σφραγίζοντας" παράλληλα την επιστροφή της Ελλάδας στο World Group I!

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά θα βρεθεί στο World Group I του Davis Cup η Ελλάδα, η οποία επιβλήθηκε με 3-0 της Ρουμανίας στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων.

Μετά από την εκπληκτική χθεσινή μέρα και τις δυο νίκες που πέτυχαν στα μονά οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Αριστοτέλης Θάνος, η Ελλάδα κέρδισε και το διπλό, όπου ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησαν των Marius Copil και Victor Vlad Cornea με 6-7 (4), 6-3, 6-4.

Ήταν η πρώτη νίκη για τα αδέρφια Τσιτσιπά σε αγώνα για το Davis Cup στο διπλό, στον δεύτερο αγώνα τους, αφού ο πρώτος ήταν πριν μερικούς μήνες στο Καλλιμάρμαρο ενάντια στη Σλοβακία.

Μια πολύτιμη και μεγάλη νίκη που επισφραγίζει τον ελληνικό θρίαμβο στα Άνω Λιόσια και την άμεση επιστροφή της ομάδας στο World Group I της διοργάνωσης.

Το 1ο σετ ήταν πολύ αμφίρροπο, με τους αδερφούς Τσιτσιπά να κερδίζουν έναν παραπάνω πόντο από τους Ρουμάνους (41-40) και να είναι οι μόνοι που απείλησαν με break point, χάνοντας 2 ευκαιρίες στο 9ο game (4-4), όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που το κατέκτησαν, κερδίζοντας τους πιο κομβικούς πόντους στο tie-break, όπου επικράτησαν με 7-4.

 

Δεν πτοήθηκαν οι δυο Έλληνες τενίστες, που συνέχισαν χωρίς πρόβλημα στα σερβίς τους και έβγαλαν όλο τον αγώνα χωρίς να επιτρέψουν στους αντιπάλους τους break point.

 

Το πρώτο break του αγώνα ήρθε στο 4ο game του 2ου σετ, με τους αδερφούς Τσιτσιπά να κάνουν το 4-1 και να ανοίγουν το ματς. Χωρίς προβλήματα κράτησαν τον έλεγχο έως το τέλος του σετ, το οποίο έκλεισε με love service game o Στέφανος.

 

Συνεχίζοντας να είναι η καλύτερη ομάδα στο court, το ελληνικό δίδυμο "έσπασε" νωρίς τους Ρουμάνους και στο 3ο σετ, προηγήθκε με 3-1 και δεν κοίταξε πίσω του μετά απ' αυτό, διατηρώντας με ασφάλεια το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Στο 10ο game, για μια ακόμα φορά στο σερβίς του Στέφανο, έκλεισε το ματς η ελληνική ομάδα, έπειτα από 2 ώρες και 21 λεπτά.

Η Ελλάδα έκανε το 3-0 επί της Ρουμανίας και έκλεισε από πολύ νωρίς το εισιτήριο για το tie στο World Group I, που θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Θα είναι η 2η διαδοχική χρονιά που θα παίξει σ' αυτή την κατηγορία η Εθνική μας ομάδα, η οποία είναι αυτή που μπορεί να τη βάλει στους qualifiers της επόμενης χρονιάς, ώστε να διεκδικήσει δηλαδή ένα εισιτήριο για τους τελικούς της διοργάνωσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots