Πάλεψε ο Θάνος, ο Kecmanovic έκανε το 1-0 για τους Σέρβους (vids)

 
Πάλεψε ο Θάνος, ο Kecmanovic έκανε το 1-0 για τους Σέρβους (vids)
tn team Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 - 17:24

Ο Αριστοτέλης Θάνος πάλεψε και ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στο Νο.53 του κόσμου, Miomir Kecmanovic, o Σέρβος όμως πέτυχε μια καθαρή νίκη και έδωσε στη Σερβία το προβάδισμα.

Ο 25χρονος Σέρβος, Νο.53 στον κόσμο και πρώην Top 30 παίκτης, επικράτησε του Αριστοτέλη Θάνου με 6-3, 6-3 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς της Σερβίας με την Ελλάδα στο Βελιγράδι, για το World Group I του Davis Cup.

Ο Kecmanovic έκανε ένα μεστό παιχνίδι και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον 23χρονο Έλληνα παίκτη, Νο.713 στον κόσμο, που στάθηκε αρκετά καλά, πάλεψε και τα δυο σετ, δεν μπόρεσε όμως να κάνει και το κάτι παραπάνω, κερδίζοντας πάντως επάξια το χειροκρότημα για την προσπάθειά του.

 

Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 2-0 ο Σέρβος, αλλά ο Αριστοτέλης απάντησε και ισοφάρισε σε 2-2. Στο κομβικό 8ο game, ο Kecmanovic έκανε νέο break και στη συνέχεια τελείωσε το σετ στο σερβίς του, για το 6-3.

 

Στο 2ο σετ ο Kecmanovic έκανε το break για το 2-1, σε ένα game που ο Θάνος απώλεσε προβάδισμα με 2-1. Στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας έμεινε κοντά στον αντίπαλό του, ο Kecmanovic ωστόσο έκανε ένα ακόμα break στο 9ο game, για να "σφραγίσει' τη νίκη του.

 

Οι Σέρβοι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί φυσικά και στο δεύτερο rubber της σειράς ο κορυφαίος όλων των εποχών, Novak Djokovic, θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ανδρών Ελλάδος, Γιάννη Ξυλά, σε μια μοναδική εμπειρία για εκείνον, σε ένα γεμάτο Aleksandar Nikolic Hall και μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots