Στη Φινλανδία η Εθνική για την άνοδο στην 1η κατηγορία

 
Στη Φινλανδία η Εθνική για την άνοδο στην 1η κατηγορία
tn team Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 - 13:13

Η Εθνική ομάδα των γυναικών θα αγωνιστεί στο Vierumaki της Φινλανδίας την ερχόμενη εβδομάδα, διεκδικώντας την άνοδο στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Η Εθνική μας ομάδα απαρτίζεται από τις Δέσποινα Παπαμιχαήλ (Νο.172), Μάρθα Ματούλα (Νο.783), Μιχαέλα Λάκη (Νο.877) και Ελένη Χριστοφή (Νο.1070), ενώ αρχηγός της ομάδας είναι ο Νίκος Αλεξίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ταξιδέψει για το Vierumaki της Φινλανδίας την Κυριακή και εκεί θα διεκδικήσει την ερχόμενη εβδομάδα (12-15 Απριλίου) την άνοδο στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον 1ο όμιλο, μαζί με δυο δυνατές ομάδες, την Αίγυπτο και τη Νορβηγία. Την Αίγυπτο θα εκπροσωπήσουν η Mayar Sherif, η οποία είναι το Νο.1 στο τουρνουά και βρίσκεται στο Νο.61 στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς και οι Sandra Samir (No.420), Merna Refaat, Hala Hesham Ahmed και Rana Sherif Ahmed. Τη Νορβηγία θα εκπροσωπήσουν η Ulrikke Eikeri, No.283 στα μονά και Νο.50 στα διπλά, καθώς και οι Malene Helgo (No.337), Melanie Stokke (No.515) και Lilly Elida Haseth.

Στον 2ο όμιλο, θα αγωνιστούν το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία, η Λιθουανία και το Ισραήλ.

Δυο ομάδες από τις 7 που συμμετέχουν στο τουρνουά θα ανεβούν στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup, ενώ 2 ομάδες θα υποβιβαστούν στην 3η κατηγορία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots