Σπουδαία ανατροπή για την Παπαμιχαήλ και ισοφάριση!

 
Σπουδαία ανατροπή για την Παπαμιχαήλ και ισοφάριση!
tennisnews team Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022 - 19:28

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ επέστρεψε από το 2-6, 3-5, κέρδισε την Ulrikke Eikeri και πήρε την πρώτη νίκη για την Ελλάδα στο Group II του Billie Jean King Cup, ισοφαρίζοντας τη σειρά με τη Νορβηγία.

Πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που έχανε με 2-6, 3-5 στο 2ο σετ της αναμέτρησής της με την Ulrikke Eikeri, δεν σταμάτησε όμως να παλεύει και έφτασε σε μια πολύ σπουδαία ανατροπή, επικρατώντας της κορυφαίας Νορβηγίδας τενίστριας με 2-6, 7-5, 6-4, σε 2 ώρες και 42 λεπτά αγώνα.

Η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.1 στην ελληνική αποστολή και Νο.172 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε τα πρώτα 4 games του αγώνα και παρότι μείωσε σε 2-4, έχασε το 1ο σετ στα 8 games.

Στο 2ο σετ ξεκίνησε καλύτερα και υπήρξε μια ισορροπία, όμως η Eikeri έκανε ένα break στο 8ο game και πέρασε μπροστά με 5-3, έχοντας τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη. Η Παπαμιχαήλ δεν της το επέτρεψε, κάνοντας μια εντυπωσιακή αντεπίθεση, στην οποία κέρδισε 8 games στη σειρά.

Αρχικά ανέτρεψε το 2ο σετ, το οποίο το κατέκτησε με 7-5, ενώ στη συνέχεια απέκτησε και ένα προβάδισμα με 4-0 στο 3ο σετ, έχοντας μεγάλο πλεονέκτημα νίκης στον αγώνα. Η Eikeri, Νο.239 στην παγκόσμια κατάταξη των μονών κα Νο.50 στα διπλά, δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να μειώσει σε 4-3, 15-30.

Η Παπαμιχαήλ κράτησε το σερβίς της σε αυτό το πολύ κρίσιμο game, κάνοντας το 5-3 και διατηρώντας το προβάδισμα στο σετ. Η Eikeri μείωσε σε 5-4, αλλά η Παπαμιχαήλ κράτησε ξανά το σερβίς της στο 10ο game και "σφράγισε" τη μεγάλη νίκη, που έφερε την ισοφάριση για την Ελλάδα με τη Νορβηγία σε 1-1.

Θυμίζουμε πως η Νορβηγία είχε προηγηθεί, χάρη στη νίκη της Malene Helgo με 6-4, 6-1 επί της Μιχαέλας Λάκη στο πρώτο μονό της συνάντησης.

Τη νικήτρια ομάδα θα την κρίνει το διπλό, όπου η Ελένη Χριστοφή και η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσουν τις Eikeri και Helgo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots