Ήττα στο διπλό για την Ελλάδα, που θα παίξει για παραμονή

 
Ήττα στο διπλό για την Ελλάδα, που θα παίξει για παραμονή
tn team Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 - 21:26

Παρά την πολύ καλή προσπάθεια συνολικά και τις δυο αυτές ημέρες, η Ελλάδα δεν κατάφερε να πάρει τελικά ένα από τα δυο εισιτήρια της πρόκρισης, μένοντας 3η με τριπλή ισοβαθμία σε νίκες και σε νικηφόρα rubbers (!), με αποτέλεσμα να πρέπει να παίξει στα πλέι άουτ για την παραμονή της στη 2η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Η Ελένη Χριστοφή και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν κατάφεραν να κάνουν το 2 στα 2 στα διπλά απόψε στο Vierumaki της Φινλανδίας, γνωρίζοντας την ήττα από τις Mayar Sherif (No.61 WTA) και Rana Sherif, με 4-6, 2-6.

Η Αίγυπτος έκανε την ανατροπή, κερδίζοντας την Ελλάδα με 2-1 και παίρνοντας χάρη σ' αυτή τη νίκη την πρόκριση για τα πλέι οφ ανόδου, που θα γίνουν αύριο.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα είχε προηγηθεί της Αιγύπτου, με τη νίκη της Μιχαέλας Λάκη επί της Sandra Samir με 6-4, 6-3. Ακολούθησε ωστόσο η νίκη της Mayar Sherif επί της Δέσποινας Παπαμιχαήλ με 6-3, 6-3, καθώς και η νίκη των Αιγύπτιων στο διπλό, που καθόρισε και την πρόκριση.

Η Ελλάδα, που κέρδισε χθες τη Νορβηγία, κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλό της με Νορβηγία και Αίγυπτο, με τριπλή ισοβαθμία. Συγκεκριμένα, οι 3 ομάδες ισοβαθμούν στις νίκες έχοντας από μια, ενώ ισοβαθμούν και στα κερδισμένα rubbers, έχοντας από 3! Η πρόκριση κρίθηκε τελικά στο ποσοστό των κερδισμένων σετ, με τη Νορβηγία να υπερτερεί (9-7) και την Αίγυπτο να ακολουθεί (7-7, η Ελλάδα είχε 6-8).

Αυτό σημαίνει πως αύριο η Νορβηγία θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ και η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία, με τις δυο νικήτριες να ανεβαίνουν στην 1η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Η Ελλάδα θα παίξει με την 3η του άλλου ομίλου, το Λουξεμβούργο, για την παραμονή στη 2η κατηγορία. Έχει υποβιβαστεί ήδη η 4η του άλλου ομίλου και διοργανώτρια, Φινλανδία.

Οι τελικές βαθμολογίες των ομίλων:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots