Νίκησε και παρέμεινε στη 2η κατηγορία η Ελλάδα!

 
Νίκησε και παρέμεινε στη 2η κατηγορία η Ελλάδα!
tn team Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 - 19:54

Με γλυκιά γεύση ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους στο Vierumaki της Φινλανδίας οι Ελληνίδες παίκτριες, που κέρδισαν το Λουξεμβούργο και κράτησαν τη χώρα μας στη 2η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Ένα πολύ έντονο τριήμερο ολοκληρώθηκε σήμερα για την Εθνική ομάδα των γυναικών, που αγωνίστηκε στο Vierumaki της Φινλανδίας για το τουρνουά της 2ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup.

Η Ελένη Χριστοφή και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισαν τις Mandy Minella και Claudine Schaul με 6-3, 7-5 και έκαναν το 2-1 της Ελλάδας επί του Λουξεμβούργου, εξασφαλίζοντας την παραμονή της ομάδας μας στη 2η κατηγορία του Billie Jean King Cup.

Θυμίζουμε πως προηγήθηκε η νίκη της Μάρθας Ματούλα στο ντεμπούτο της στο θεσμό, επί της Marie Weckerle με 3-6, 7-6 (4), 6-0, σε έναν αγώνα που η Μάρθα ανέτρεψε από το 3-6, 1-5, καθώς και η ήττα της Δέσποινας Παπαμιχαήλ από τη Mandy Minella με 1-6, 0-6.

Το διπλό ήταν αυτό που καθόρισε τη νικήτρια ομάδα και την παραμονή στην κατηγορία, με τις Χριστοφή και Παπαμιχαήλ να επιστρέφουν από το 1-3 στο 1ο σετ, για να πάρουν 5 games στη σειρά και να το κατακτούν με 6-3.

Στο 2ο σετ οι Ελληνίδες προηγήθηκαν με 3-1 και έμειναν μπροστά μέχρι το 5-3, οι πολύ έμπειρες Minella και Schaul όμως ισοφάρισαν σε 5-5 επιστρέφοντας στο ματς. Απάντησαν με νέο break Χριστοφή και Παπαμιχαήλ, που σέρβιραν επιτυχώς για το 7-5 και "σφράγισαν" στο 12ο game τη μεγάλη νίκη.

Η Ελλάδα τα πήγε γενικά πολύ καλά αυτό το τριήμερο στη Φινλανδία, πετυχαίνοντας 2 νίκες σε 3 αναμετρήσεις. Είχε κερδίσει την Τετάρτη τη Νορβηγία, που αξίζει να σημειωθεί πως ανέβηκε στην 1η κατηγορία σήμερα (κέρδισε το Ισράηλ 2-1), αλλά ηττήθηκε από την Αίγυπτο με 2-1 την Πέμπτη και σε τριπλή ισοβαθμία έμεινε 3η στον όμιλο.

Γι' αυτό έπαιξε σήμερα με το Λουξεμβούργο για την παραμονή, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει με μια νίκη την προσπάθειά της στο τουρνουά και να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία για το 2023.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots