Ήττα για τη Δέσποινα, στο διπλό θα κριθεί η πρωτιά

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 - 17:22

Μετά από μεγάλη μάχη 2,5 ωρών, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ηττήθηκε από την Francisca Jorge κι έτσι η Ελλάδα θα διεκδικήσει την 1η θέση του ομίλου στο διπλό με την Πορτογαλία.

Η οικοδέσποινα Πορτογαλία έφερε τη σειρά με την Ελλάδα στα ίσα μετά και το τέλος των μονών παιχνιδιών, καθώς η Francisca Jorge κατάφερε να επικρατήσει της Δέσποινας Παπαμιχαήλ με 7-5, 7-6 (3), σε ένα ματς που χρειάστηκε 2 ώρες και 22 λεπτά για να ολοκληρωθεί, παρότι δεν είχε 3ο σετ.

Η Παπαμιχαήλ αντιστάθηκε σθεναρά, τόσο στο 1ο όσο και στο 2ο σετ, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει αυτό το κάτι παραπάνω που θα την κρατούσε στο παιχνίδι. Η Jorge επέστρεψε από το 30-0 στο 12ο game του 1ου σετ και έκανε το break για το 7-5, ενώ στο 2ο σετ ήταν πολύ ψύχραιμη στο tie-break και επικράτησε με 7-3.

Θυμίζουμε πως στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είχε κερδίσει τη Matilde Jorge με 6-3, 6-2.

Οι αδερφές Francisca και Matilde Jorge, που έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα στα διπλά και βρίσκονται στο Νο.132 και στο Νο.143 της παγκόσμιας κατάταξης αντίστοιχα, έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής και τα 3 παιχνίδια που έδωσαν στο τουρνουά, χωρίς μάλιστα να χάσουν σετ.

Θα αντιμετωπίσουν τις Γραμματικοπούλου και Μάρθα Ματούλα, με την τελευταία να μπαίνει ως αλλαγή στην αρχική επιλογή της Παπαμιχαήλ.

Η ομάδα που θα πάρει τη νίκη, θα πάρει την 1η θέση στον 1ο όμιλο του τουρνουά της 2ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup και αύριο θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία για τα πλέι-οφ ανόδου στην 1η κατηγορία. Η ηττημένη ομάδα θα παίξει με την Εσθονία της Anett Kontaveit.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τους αγώνες της σειράς εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots