Παπαμιχαήλ στο TN: "Πάντα πίστευα στον εαυτό μου - αξίζαμε την άνοδο"

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
tn team Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 - 16:01

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ μίλησε στο tennisnews.gr για τη μεγάλη νίκη που έκανε απέναντι στην Anett Kontaveit, χάρη στην οποία η Ελλάδα κέρδισε την άνοδο στο Group I του Billie Jean King Cup.

"Το σημερινό παιχνίδι ήταν συναισθηματικά έντονο. Ήξερα ότι είχε μεγάλη σημασία και συγκεντρώθηκα στο να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, γιατί και για την αντίπαλο ήταν δύσκολο, επειδή ήθελαν μόνο νίκη. Νιώθω ότι μπόρεσα να κοντρολάρω συναισθήματά μου και να ακολουθήσω 100% το πλάνο του παιχνιδιού μου", είπε η Παπαμιχαήλ στο tennisnews.gr, αναφερόμενη στον αγώνα της με την μέχρι πρόσφατα Νο. 2 στον κόσμο Anett Kontaveit, τον οποίο κέρδισε με 6-2, 6-4.

Η Δέσποινα προερχόταν από μια δύσκολη εβδομάδα, δεν ήταν στο 100% σωματικά όταν έφτασε στο Oeiras, αλλά παρόλα αυτά μπήκε να παίξει και έκανε το καλύτερο που μπορούσε σε όλα τα παιχνίδια της. Μπαίνοντας να παίξει με την Kontaveit προερχόταν από 3 διαδοχικές ήττες στα μονά, ωστόσο δεν το άφησε αυτό να την επηρεάσει ψυχολογικά και κατάφερε να μείνει προσηλωμένη στον στόχο της.

"Είμαι πολύ χαρούμενη με την εβδομάδα που είχαμε. Όλες μας δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και ήμασταν πολύ ενωμένες. Είναι αλήθεια ότι έκανα κάποιες ήττες, αλλά ερχόμουν από μια εβδομάδα εμετού και γρίπης στην Κολομβία και ήξερα ότι θα δυσκολευόμουν εδώ, αλλά είμαι πολύ περήφανη που έπαιξα, επέμενα ότι θα πάω καλύτερα, δεν πτοήθηκα από τα αρνητικά αποτελέσματα και στο τέλος δικαιώθηκα. Πάντα πίστευα στον εαυτό μου και σήμερα μπήκα για τη νίκη."

Όσο για το που αφιερώνει τη νίκη της, η Δέσποινα μας είπε: "Αφιερώνω τη νίκη αυτή στην ομάδα μας. Είχαμε πολύ καλή χημεία, δουλέψαμε σκληρά και αξίζαμε την άνοδο. Την αφιερώνω επίσης στην οικογένειά μου και σε όλους όσοι στέκονται δίπλα μου."

Η Παπαμιχαήλ βρίσκεται στο Νο.151 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη στιγμή και θα περιμένει να δει αν θα μπορέσει να μπει στο 1000άρι της Μαδρίτης, που ξεκινάει σε μια εβδομάδα. Το Madrid Open είναι ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά της χωμάτινης περιόδου και έχει 96άρι βασικό ταμπλό (με 76 απευθείας εισόδους βάσει ranking), καθώς και 48 συμμετέχουσες στα προκριματικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots