Η Παπαμιχαήλ έδωσε προβάδισμα στην Εθνική!

 
Η Παπαμιχαήλ έδωσε προβάδισμα στην Εθνική!
tn team Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 - 14:58

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έδωσε στην Εθνική ομάδα των γυναικών τον πρώτο της πόντο στο tie με τη Σουηδία, για το τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Billie Jean King Cup.

Η Παπαμιχαήλ πήρε τη νίκη με 6-4, 6-4 απέναντι στην Kajsa Rinaldo Persson και έτσι η Ελλάδα προηγείται της Σουηδίας με 1-0, στην πρεμιέρα των δυο ομάδων στο τουρνουά της 1ης κατηγορίας του Billie Jean King Cup, που φιλοξενείται στα γήπεδα του Oeiras στη Λισαβόνα.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται στο Νο.235 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, βρέθηκε πίσω με 0-2 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά αντέδρασε γρήγορα, κερδίζοντας τα 3 επόμενα games.

Με νέο break προηγήθηκε με 5-3 στο 1ο σετ και παρότι η Rinaldo Persson (Νο.469 WTA) μείωσε σε 5-4, η Ελληνίδα τενίστρια έκανε ξανά break μετά από μεγάλη μάχη στο 10ο game και στο 4ο set point της τελικά έκλεισε το σετ, με 6-4.

Παρόμοιο φινάλε είχε και το 2ο σετ, στο οποίο η Παπαμιχαήλ έκανε το πρώτο break για να προηγηθεί με 5-3 και η Σουηδέζα μείωσε σε 5-4. Τότε, με το 3ο διαδοχικό break στο παιχνίδι, η 31χρονη Ελληνίδα "σφράγισε" την κατάκτηση του σετ με 6-4 και τη νίκη της, σε 1 ώρα και 47 λεπτά παιχνιδιού.

Η Ελλάδα πήρε προβάδισμα στο tie με τη Σουηδία και θα ακολουθήσει η αναμέτρηση της Caijsa Wilda Hennemann (Νο.442 WTA), με τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο.206 WTA).

Με μια νίκη, είτε σ' αυτό το ματς, είτε στο διπλό που θα ακολουθήσει, η Ελλάδα θα κερδίσει τη Σουηδία και θα κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι-οφ της κορυφαίας κατηγορίας του Billie Jean King Cup, που θα γίνουν τον Νοέμβριο.

Θυμίζουμε πως η ομάδα μας βρίσκεται στον 3ο όμιλο του τουρνουά, μαζί με τη Σουηδία, τη Σερβία και τη Νορβηγία. Αν πάρει την 1η θέση θα πάρει την απευθείας πρόκριση για τα πλέι-οφ, ενώ με τη 2η θέση θα μπορέσει να διεκδικήσει το τελευταίο εισιτήριο των πλέι-οφ σε νέους αγώνες που θα γίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots