Μπήκε κυρίως ταμπλό ο Σχινάς

 
Στέφανος Σχινάς
Στέφανος Σχινάς
tn team Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 - 20:35

Ο Στέφανος Σχινάς πέτυχε μια πολύ καλή νίκη σήμερα στα γήπεδα του Lyttos Beach στο Ηράκλειο και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF. Στις γυναίκες, στις "16" καλύτερες μπήκε η Έλενα Κοροκοζίδη.

Κερδίζοντας με το καθαρό 6-4, 6-2 τον Αυστριακό Jonas Trinker, No.4 στο ταμπλό, ο Στέφανος Σχινάς ολοκλήρωσε αήττητος το πέρασμά του από το ταμπλό των προκριματικών του Lyttos Beach και εξασφάλισε την πρόκρισή του για το κυρίως ταμπλό.

Πολύ κοντά στο κυρίως ταμπλό έφτασε και ο Χρήστος Αντωνόπουλος, ο οποίος όμως ηττήθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο σήμερα, από τον Ιταλό Luca Fantini, No.8 στο ταμπλό, με 6-3, 6-4.

Στις γυναίκες, ξεκίνησαν σήμερα οι αγώνες για το κυρίως ταμπλό, με την Έλενα Κοροκοζίδη να παίρνει τη νίκη απέναντι στη Γαλλίδα Alyssa Reguer με 6-3, 7-5 και την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Εκτός έμειναν οι Μαρία Ελένη Πούλκα και η Στυλιανή Ρουσσοπούλου. Η Πούλκα γνώρισε την ήττα από τη Ρωσίδα Anna Ureke με 6-0, 6-2, ενώ η Ρουσσοπούλου από τη Ρουμάνα Anca Alexia Todoni, με 6-1, 6-4.

Για τα διπλά, ο Γιάννης Ξυλάς και ο Ολλανδός Sidane Pontjodikromo απέκλεισαν το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό, τον Γερμανό Marlon Vankan και τον Λουξεμβούργιο Raphael Calzi, με 6-4, 7-5, για να μπουν στα προημιτελικά.

Στα προημιτερικά πέρασαν και ο Μάρκος Καλοβελώνης με τον Αμερικανό Ignacio Martinez, που απέκλεισαν τον Αμερικανό Benjamin Kreynes και τον Ruslan Serazhetdinov με 6-2, 6-1.

Οι Αντωνόπουλος και Αλέξανδρος Σκορίλας έκαναν μια πολύ καλή προσπάθεια, στο τέλος όμως ηττήθηκαν από το κορυφαίο ζευγάρι του ταμπλό, τον Andres Andrade από το Εκουαδόρ και τον Ιταλό Andrea Picchione, με 7-6 (1), 6-3, ενώ οι Βαγγέλης Κυπριώτης και Σχινάς ηττήθηκαν στο match tie-break από τους Ιάπωνες, Yuichiro Inui και Kazuma Kawachi, με 3-6, 6-2, 10-5.

Στο διπλό των γυναικών, οι Ελένη Χριστοφή και Δήμητρα Παύλου, που είναι στο Νο.2 του ταμπλό, κέρδισαν στην πρεμιέρα τους την Ολλανδή Rikke De Koning και την Ισπανίδα Paula Ortega Redondo με 2-6, 6-3, 10-7 και μπήκαν στα προημιτελικά.

Η Πούλκα και η Ελβετίδα Natalia Fehr ηττήθηκαν από τις Ιταλίδες Gaia Squarcialupi και Beatrice Stagno, No.3 στο ταμπλό, με 6-2, 6-1, ενώ η Ρουσσοπούλου και η Ρωσίδα συμπαίκτριά της Ekaterina Burenina, ηττήθηκαν από την Ισραηλινή Shavit Kimchi και τη Σλοβάκα Nina Vargova με 6-1, 6-2.

Αύριο θα ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος των μονών, σε άνδρες και γυναίκες. Ο Σκορίλας θα αντιμετωπίσει το Νο.1 του ταμπλό και Νο.493 στην ΑΤΡ, Lucas Catarina. Ο Καλοβελώνης θα αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό Jonathan Baron, ενώ ο Ξυλάς θα παίξει με τον Ιταλό Maria Gabriele Noce. Τέλος, ο προερχόμενος από τα προκριματικά Σχινάς, θα αντιμετωπίσει τον Φινλανδό Aleksi Lofman.

Στις γυναίκες η Χριστοφή θα αντιμετωπίσει την Ουκρανίδα Krystyna Pochtovyk, η Αθηνά Γρηγοριάδου την Κινέζα Shuqian Xu και η Παύλου την Τσέχα Ivana Sebestova, Nο.7 στο ταμπλό. Θα γίνει και ο αγώνας του διπλού για τον 1ο γύρο, μεταξύ των Κοροκοζίδη και Ilinca Dalina Amariei και των Ginevra Parentini Vallega Montebruno και Giulia Tedesco.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots