Εντυπωσιακή πρόκριση για Ξυλά, στη 16άδα η Ρουσσοπούλου

 
Γιάννης Ξυλάς
Γιάννης Ξυλάς © tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 - 21:04

Ο Γιάννης Ξυλάς πήρε μια εντυπωσιακή πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF που διεξάγεται στα γήπεδα του Lyttos Beach στο Ηράκλειο της Κρήτης, κάνοντας το 3 στα 3. Στις γυναίκες, στη φάση των "16" προκρίθηκε η Στυλιανή Ρουσσοπούλου.

Ο Ξυλάς έδωσε συνέχεια στην προσπάθειά του στο Lyttos Beach συντρίβοντας με 6-0, 6-0 τον Ισραηλινό Jonathan Baron, Νο.10 στο ταμπλό των προκριματικών και Νο.1241 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, για να πάρει με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό.

Ήταν η 3η νίκη για τον 21χρονο Έλληνα τενίστα, που δεν έχασε κανένα σετ στα προκριματικά. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Χρήστο Γκλαβά με 6-2, 6-2, ενώ στον 2ο γύρο είχε επικρατήσει του Ισραηλινού Ofer Hacohen με 7-5, 6-2.

Στις γυναίκες, ξεκίνησε ο 1ος γύρος του κυρίως ταμπλό σήμερα, με τη Στυλιανή Ρουσσοπούλου να κερδίζει την Αθηνά Γρηγοριάδου με 6-0, 6-1 και να περνάει στις "16" καλύτερες.

Δεν τα κατάφερε η Έλενα Κοροκοζίδη, που είχε πολύ δύσκολη αποστολή και ηττήθηκε από την Ισραηλινή Kimchi Shavit, No.1 στο ταμπλό και Νο.541 στον κόσμο, με 6-2, 6-3, ενώ η Δήμητρα Παύλου ηττήθηκε από την Ιταλίδα Irene Lavino με 0-6, 6-4, 6-2.

Για τον τελευταίο γύρο των προκριματικών, η Μαρία Ελένη Πούλκα γνώρισε την ήττα από τη Λιθουανή Patricija Paukstyte, Νο.1 στο ταμπλό, με 6-0, 6-2.

Σήμερα ξεκίνησαν και τα διπλά, με τις Ελένη Χριστοφή και Δήμητρα Παύλου να κερδίζουν τις Πολωνές Natalia Kowalczyk και Agnieszka Olszewska, με 6-1, 6-0. Στα προημιτελικά μπήκε και η Κοροκοζίδη, που μαζί με την Ρωσίδα Anna Ureke κέρδισε την Ολλανδή Rikke De Koning και τη Γαλλίδα Alyssa Reguer με 6-1, 7-6 (1).

Έπαιξαν και οι Πούλκα και Ρουσσοπούλου, που ηττήθηκαν σε ένα κλειστό παιχνίδι από την Αργεντίνα Agustina Chlpac και την Λετονή Margarita Ignatjeva, με 4-6, 6-2, 10-6.

Στους άνδρες, οι Βαγγέλης Κυπριώτης και Στέφανος Σχινάς κέρδισαν τον Βούλγαρο Nikolay Nedelchev και τον Λιθουανό Matas Vasiliauskas με 2-6, 7-5, 12-10 και μπήκαν στα προημιτελικά, ενώ στην 8άδα πέρασαν και οι Σέργης Κυρατζής και Αλέξανδρος Σκορίλας, που απέκλεισαν το Νο.3 ζευγάρι του ταμπλό, τον Raphael Calzi από το Λουξεμβούργο και τον Marlon Vankan από τη Γερμανία, με 6-4, 6-4.

Δεν τα κατάφεραν οι Χρήστος Αντωνόπουλος και ο Γιάννης Ξυλάς, που ηττήθηκαν από τον Τσέχο Matthew William και τον Δανό Elmer Meoller, με 2-6, 7-6 (5), 10-4.

Αύριο, για τον 1ο γύρο του μονού ο Στέφανος Σχινάς θα αντιμετωπίσει τον Λιθουανό Matas Vasiliauskas, ο Αλέξανδρος Σκορίλας με τον Nikolay Nedelchev και ο Γιάννης Ξυλάς με τον Μονεγάσκο Lucas Catarina, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.530 στον κόσμο. Στις γυναίκες, η Ελένη Χριστοφή θα αντιμετωπίσει για τον 1ο γύρο την Chlpac, ενώ στο διπλό ο Μάρκος Καλοβελώνης και Αμερικανός Ignacio Martinez θα αντιμετωπίσουν τον Βρετανό Giles Hussey και τον Γάλλο Francois Musitelli, Νο.4 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots