Lyttos Beach: Στον 2ο γύρο η Χριστοφή

 
Ελένη Χριστοφή
Ελένη Χριστοφή
tn team Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 - 19:20

Η Ελένη Χριστοφή έκανε έναν πολύ καλό αγώνα στην πρεμιέρα της στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου και προκρίθηκε εύκολα στις "16" καλύτερες. Καλές προσπάθειες από τους Γιάννη Ξυλά, Αλέξανδρο Σκορίλα και Στέφανο Σχινά, που έμειναν όμως εκτός 16άδας.

Η Χριστοφή απώλεσε μόνο 3 games στην πρεμιέρα της στο τουρνουά που διεξάγεται στο Lyttos Beach, κερδίζοντας την Agustina Chlpac από την Αργεντινή με 6-1, 6-2 σε 75 λεπτά.

Η 24χρονη Ελληνίδα, Νο.8 στο ταμπλό και Νο.729 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, θα αντιμετωπίσει αύριο για τον 2ο γύρο την Τσέχα Emma Slavikova, που ξεκίνησε την πορεία της από το ταμπλό των προκριματικών.

Στους άνδρες, δεν κατάφεραν να μπουν στον 2ο γύρο οι Γιάννης Ξυλάς, Αλέξανδρος Σκορίλας και Στέφανος Σχινάς, που έπαιξαν σήμερα. Ο Ξυλάς, ο οποίος είχε μια πολύ καλή εβδομάδα και πέτυχε 3 νίκες στα προκριματικά, πήρε και σήμερα πολύ καλά, αλλά "λύγισε" μετά από 2 κλειστά σετ με τον Μονεγάσκο Lucas Catarina, Νο.1 στο ταμπλό και No.530 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 6-3, 7-5.

Ο Σκορίλας ηττήθηκε από τον Βούλγαρο qualifier, Nikolay Nedelchev, με 6-2, 7-5, ενώ ο Σχινάς γνώρισε την ήττα από έναν άλλον qualifier, τον Λιθουανό Matas Vasiliauskas, με 6-2, 6-4.

Στο διπλό, ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο συμπαίκτης του Ignacio Martinez, ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από το Νο.4 ζευγάρι του ταμπλό, τους Giles Hussey και Francois Musitelli, με 6-4, 3-6, 12-10.

Αύριο, εκτός από τη Χριστοφή στον 2ο γύρο του μονού γυναικών θα αγωνιστεί και η Στυλιανή Ρουσσοπούλου, που θα αντιμετωπίσει την Λετονή qualifier, Margarita Ignatjeva.

Στα διπλά, οι Χριστοφή και Δήμητρα Παύλου, Νο.2 στο ταμπλό, θα παίξουν με την Ιταλίδα Beatrice Stagno και τη Σλοβάκα Nina Vargova, ενώ η Έλενα Κοροκοζίδη και η Ρωσίδα Anna Ureke θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, την Τσέχα Ivana Sebestova και την Ολλανδή Stephanie Judith Visscher.

Στο διπλό των ανδρών, οι Βαγγέλης Κυπριώτης και Στέφανος Σχινάς θα παίξουν για τα προημιτελικά με τους Νο.1 του ταμπλό, τον Andres Andrade από το Εκουαδόρ και τον Ιταλό Andrea Picchione, ενώ ο Σκορίλας και ο Κύπριος Σέργης Κυρατζής θα αντιμετωπίσουν τον Τσέχο Matthew William Donald και τον Δανό Elmer Meoller.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots