Εκτός στο μονό, πρόκριση στο διπλό η Σακελλαρίδη

 
Σαπφώ Σακελλαρίδη
Σαπφώ Σακελλαρίδη
tn team Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 - 20:33

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη ηττήθηκε από την Ιταλίδα Aurora Zantedeschi με 6-2, 6-4 και έμεινε εκτός συνέχειας στο μονό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Santa Margherita di Pula. Στο διπλό κέρδισε τον πρώτο της αγώνα και μπήκε στα προημιτελικά.

Η Σακελλαρίδη γνώρισε την ήττα από την Zantedeschi με 6-2, 6-4 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα, για τον 1ο γύρο της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στο Santa Margherita di Pula στην Ιταλία.

Η 20χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.328 στην παγκόσμια κατάταξη, δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και έμεινε πίσω με 0-4 στο 1ο σετ, στο οποίο δεν κατάφερε να επιστρέψει.

Τα πήγε καλύτερα στο 2ο σετ, όπου έγινε μεγάλη μάχη, με τη Σακελλαρίδη να σβήνει 2 match points στο 3-5 και μετά από 5 ισοπαλίες να κατακτά το game, μειώνοντας σε 5-4. Η Ιταλίδα qualifier ωστόσο δεν επηρεάστηκε και κράτησε το σερβίς της στο 10ο game, για να βάλει τέλος στο ματς έπειτα από 1 ώρα και 48 λεπτά.

Η Σακελλαρίδη έκλεισε τη μέρα με μια θετική νότα, καθώς στο διπλό, όπου παίζει μαζί με τη Ρωσίδα Maria Bondarenko, κέρδισαν στον 1ο γύρο την Αμερικανίδα Versace Gatti και την Ιταλίδα Martina Peretti, με 6-1, 6-2.

Στα προημιτελικά, Σακελλαρίδη και Bondarenko, που βρίσκονται στο Νο.4 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσουν τις Γιαπωνέζες Misaki Matsuda και Ikumi Yamazaki.

Στο τουρνουά των ανδρών του Santa Margherita di Pula, αγωνίστηκαν σήμερα για το διπλό τα αδέρφια της Σαπφούς, ο Δημήτρης και ο Στέφανος Σακελλαρίδης, που έφτασαν πολύ κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά, ηττήθηκαν όμως στο τέλος από τους Πορτογάλους Valentin De Carvalho και Goncalo Oliveira, με 6-2, 5-7, 12-10.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots