Συνεχίζουν στη Λεμεσό Ματούλα και Αζωίδης

 
Συνεχίζουν στη Λεμεσό Ματούλα και Αζωίδης
tn team Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 - 19:08

Η Μάρθα Ματούλα και ο Δημήτρης Αζωίδης προκρίθηκαν στη φάση των "16" της ITF Pro διοργάνωσης της Λεμεσού. Εκτός συνέχειας η Δήμητρα Παύλου.

Η Ματούλα επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε της προερχόμενης από τα προκριματικά Anastasiia Gureva με 3-6, 6-2, 6-3, για να προκριθεί στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων, που φιλοξενείται στο Famagusta Tennis Club της Λεμεσού.

Εκτός συνέχειας έμεινε η Δήμητρα Παύλου, η οποία ηττήθηκε μετά από δυο κλειστά σετ από την Polina Iatcenko με 6-3, 6-4.

Σκούρα τα βρήκε στην πρεμιέρα της η Ελληνοβελγίδα Σοφία Κωστούλα, η οποία κατάφερε να ανατρέψει το 3-6, 1-4 για να επικρατήσει της Γερμανίδας Angelina Wirges με 3-6, 7-6 (3), 6-0.

Πολύ καλή προσπάθεια έκανε η Μαρία Σιοπαχά από την Κύπρο, η οποία ηττήθηκε στα σημεία από την Αυστριακή qualifier Tamara Kostic, με 7-6 (5), 7-5. Η επίσης Κύπρια Raluca Serban, Νο.1 στο ταμπλό, γνώρισε την ήττα από τη Γερμανίδα Katharina Hobgarski με 6-2, 6-1.

Στο τουρνουά των ανδρών, που ανήκει στην κατηγορία των 15.000 δολαρίων, ο Δημήτρης Αζωίδης πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16", μετά και τη νίκη του επί του Alexander Chepik με 6-4, 3-6, 6-1.

Ο Αζωίδης πέτυχε την 3η νίκη του στα γήπεδα του Famagusta Tennis Club, καθώς είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά την πορεία του, όπου απέκλεισε τον Ρουμάνο Andrei Cuceu με 6-1, 6-0 και τον Σουηδό Henrik Bladelius με 6-1, 6-1.

Προκρίθηκε και στο διπλό, όπου παίζει μαζί με τον Κρίστοφερ Κουτρουζά, καθώς απέσυραν τη συμμετοχή τους οι Christopher Papa και Φώτος Φωτιάδης.

Ένας άλλος αθλητής από την Κύπρο, ο Πέτρος Χρυσοχός, έχοντας ξεκινήσει επίσης από τα προκριματικά μπήκε στη 16άδα σήμερα, μετά και τη νίκη του επί του Vit Kalina με 6-3, 6-2. Τέλος, ο Σέργης Κυρατζής κέρδισε τον Μέλιο Ευσταθίου με 4-6, 6-4, 6-4.

Αύριο, η Ματούλα θα αντιμετωπίσει την Kostic και η Κωστούλα την Βελγίδα Hanne Vandewinkel, σε έναν επαναληπτικό του τελικού του τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας.

Για το τουρνουά των ανδρών, ο Αζωίδης θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Joshua Goodger για μια θέση στα προημιτελικά. Ο Κυρατζής θα παίξει με τον Βρετανό Millen Hurrion, Νο.7 στο ταμπλό, ενώ ο Χρυσοχός με τον Ιταλό Lorenzo Bocchi, Νο.6 στο ταμπλό.

Για το διπλό, οι Αζωίδης και Κουτρουζάς θα αντιμετωπίσουν τους Ολλανδούς Jurriaan Bol και Brian Bozemoj, Νο.4 στο ταμπλό. Στα προημιτελικά του διπλού θα παίξουν ακόμα οι Χρυσοχός και Κυρατζής, καθώς και οι Ευσταθίου και Λευτέρης Νέος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots