Στα προημιτελικά της Λεμεσού ο Αζωίδης

 
Στα προημιτελικά της Λεμεσού ο Αζωίδης
tn team Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 - 18:30

Ο Δημήτρης Αζωίδης συνεχίζει την προέλασή του στο τουρνουά 15.000 δολαρίων της Λεμεσού και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση.

Την 4η διαδοχική νίκη του στα γήπεδα του Famagusta Tennis Club της Λεμεσού πανηγύρισε ο Δημήτρης Αζωίδης, ο οποίος απώλεσε μόνο 4 games από τον Βρετανό Joshua Goodger, τον οποίο κέρδισε με 6-3, 6-1.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του στο τουρνουά 15.000 δολαριών της Λεμεσού, προκρίθηκε στην προημιτελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Lorenzo Bocchi.

Στο διπλό, ο Αζωίδης και ο Κύπριος Κρίστοφερ Κουτρουζάς ηττήθηκαν από τους Ολλανδούς Jurriaan Bol και Brian Bozemoj, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-3, 7-6 (4), ολοκληρώνοντας την προσπάθειά τους στα προημιτελικά.

Εκτός συνέχειας στο μονό έμειναν οι Πέτρος Χρυσοχός και Σέργης Κυρατζής από την Κύπρο, παρά τις καλές τους προσπάθειες. Ο Χρυσοχός ηττήθηκε από τον Bocchi, Νο.6 στο ταμπλό, με 6-3, 4-6, 7-6 (4), ενώ ο Κυρατζής από τον Βρετανό Millen Hurrion, No.7 στο ταμπλό, με 7-6 (3), 6-2.

Στο διπλό, Χρυσοχός και Κυρατζής απέκλεισαν τους Νο.2 του ταμπλό, Alexander Chepik και Oleg Prihodko με 2-6, 7-6 (5), 10-3 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους Bol και Bozemoj.

Στα ημιτελικά του διπλού προκρίθηκαν και οι Μέλιος Ευσταθίου και Λευτέρης Νέος, που απέκλεισαν τους Andrei Cuceu και Mihail Ivanov με 6-1, 6-0.

Στο τουρνουά των γυναικών, που ανήκει στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων, η Μάρθα Ματούλα ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στον 2ο γύρο του μονού, καθώς γνώρισε την ήττα από την Αυστριακή qualifier Tamara Kostic, με 7-5, 6-1.

Η Ελληνοβελγίδα Σοφία Κωστούλα πήρε τη ρεβάνς από την Hanne Vandewinkel για την ήττα της στον τελικό του τουρνουά της περασμένης εβδομάδας, κερδίζοντάς την με 7-5, 6-1 και παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά. Εκεί θα παίξει με την Polina Iatcenko.

Στο διπλό, η Κωστούλα και η Ksenia Laskutova επικράτησαν της Ματούλα και της Κύπριας Μαρίας Σιοπαχά με 6-4, 6-3 και μπήκαν στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τις Katy Dunne και Leonie Kung, που απέκλεισαν τις Δήμητρα Παύλου και Anastasiia Grechkina με 7-5, 6-1.

Τέλος, η Σαπφώ Σακελλαρίδη και η Αιγύπτια παρτενέρ της, Sandra Samir, ηττήθηκαν από τις Ρουμάνες Ilinca Dalina Amariei και Briana Szabo με 7-6 (1), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots