Διπλές προκρίσεις για Σκορίλα και Σακελλαρίδη

 
Διπλές προκρίσεις για Σκορίλα και Σακελλαρίδη
© tennisnews.gr
tn team Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 - 17:02

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας και η Σαπφώ Σακελλαρίδη συνεχίζουν τόσο στα μονά, όσο και στα διπλά, στα τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο.

Ο Σκορίλας, Νο.6 στο ταμπλό των ανδρών, επικράτησε του Ιταλού Samuele Pieri με 6-3, 6-3 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του μονού.

Αργότερα μπήκε και στα ημιτελικά του διπλού, όπου μαζί με τον συμπαίκτη του, Αριστοτέλη Θάνο, κέρδισαν τον Αργεντινό Gian Matias Di Natale και τον Ιταλό Lorenzo Sciahbasi με 6-3, 3-6, 10-8.

Εκτός προημιτελικών στα μονά έμειναν οι Θάνος, Γιάννης Ξυλάς και Δημήτρης Σακελλαρίδης, που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους στον 2ο γύρο.

Ο Θάνος ηττήθηκε από τον Αυστραλό Jacob Bradshaw, Νο.5 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3. Ο Ξυλάς γνώρισε την ήττα από τον Ιταλό Andrea Guerrieri, Νο.4 στο ταμπλό, με 6-4, 6-2.

Πολύ μεγάλη μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες έδωσε ο Δημήτρης Σακελλαρίδης, που επέστρεψε από το 0-4 στο 3ο σετ και έχασε 2 match points στο tie-break, τελικά όμως ηττήθηκε με 6-4, 4-6, 7-6 (7) από τον Ισραηλινό qualifier Ron Ellouck.

Ο Δημήτρης και ο αδερφός του, Μιχάλης Σακελλαρίδης, προκρίθηκαν αργότερα στα ημιτελικά του διπλού, χάρη στη νίκη τους επί των Αμερικανών Alexander Brown και Jake Van Emburgh με 6-4, 6-4.

Στο τουρνουά των γυναικών του Lyttos Beach, δυο νίκες σημείωσε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που προκρίθηκε στα προημιτελικά του μονού και στα ημιτελικά του διπλού.

Στα μονά, η 20χρονη Ελληνίδα, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.281 στον κόσμο, κέρδισε την Polina Leykina με 6-0, 6-4. Στο διπλό, μαζί με την Ιταλίδα Laura Mair, νίκησαν τις Iveta Dapkute και Aleksandra Julia Zuchanska με 6-7 (2), 7-5, 10-7.

Αύριο, για τα προημιτελικά των μονών, ο Σκορίλας θα αντιμετωπίσει τον Ellouck στις 10:00 το πρωί στο κεντρικό γήπεδο των hardcourt εγκαταστάσεων του Lyttos και η Σακελλαρίδη την ίδια ώρα θα παίξει με την Πολωνή Marcelina Podlinska στο Court 12 των χωμάτινων γηπέδων του Lyttos.

Στα διπλά, ο Σκορίλας και ο Θάνος θα αναμετρηθούν με τους αδερφούς Σακελλαρίδη, για μια θέση στον τελικό. Η Σακελλαρίδη και η Mair θα παίξουν με τις Patricija Paukstyte και τη Marie Charlotte Vogt.

Όλα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και το αυριανό πρόγραμμα εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots